پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۳۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۰

قانون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان ابلاغ شد

قانون ایجاد مناطق جدید ویژه اقتصادى که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
رئیس جمهور قانون ایجاد مناطق جدید ویژه اقتصادى را برای اجرا ابلاغ کرد.
به گزارش "لاهیگ"، قانون ایجاد مناطق جدید ویژه اقتصادى که در مجلس شورای اسلامی تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسیده است، از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.
بر اساس این قانون، دولت اجازه دارد در استان‌های هرمزگان (پارسیان و لاوان)، یزد (فولاد اردکان و صدوق)، مرکزی (کاوه، زرندیه و مبلمان و دکوراسیون)، خراسان شمالی (بجنورد)، خراسان رضوی (سبزوار)، لرستان (بروجرد)، گیلان (لاهیجان)، فارس (جهرم)، کرمانشاه (قصر شیرین) و اصفهان (شهرضا) منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کند.
بر این اساس، مناطق مذکور طبق قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران اداره خواهد شد.
بر اساس قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1384 ـ و به منظور پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین‌المللی و تحرک در اقتصاد منطقه‌ای و تولید و پردازش کالا، انتقال فنآوری، صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال مولد و جلب و تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، عبور خارجی (ترانزیت) و انتقال کالا (ترانشیب)، به دولت اجازه داده می‌شود در شهرستان‌هایی که استعداد و توان لازم برای تحقق اهداف مذکور را دارند، مناطقی را با عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کند.
گفتنی است، لایحه ایجاد 14 منطقه ویژه اقتصادی که بنا به پیشنهاد نهاد ریاست جمهوری در جلسه مورخ 1389.04.27 هیأت وزیران به تصویب رسید، در تاریخ 1389.06.07 برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد.
این لایحه در تاریخ 1389.08.04 با اصلاحات و الحاقاتی به تصویب کمیسیون اقتصادی و در جلسه علنی مورخ 1389.09.28 مجلس شورای اسلامی با 137 رأی موافق، 31 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع از 223 نماینده حاضر به تصویب رسید.
 


مقدمه توجیهی
یکی از ابزارهای لازم برای توسعه صادرات و ایجاد اشتغال در کشور، کاهش موانع قانونی است که این امر از طریق تأسیس مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی میسر است. لذا به منظور رفع موانع رشد و توسعه و ایجاد رونق اقتصادی در برخی مناطق کشور، لایحه زیر برای طی مراحل قانونی تقدیم می‌گردد:
ماده واحده- به دولت اجازه داده می‌شود در استان‌های هرمزگان (پارسیان و لاوان)، یزد (فولاد اردکان و صدوق)، مرکزی (کاوه، زرندیه و مبلمان و دکوراسیون)، خراسان شمالی (بجنورد)، خراسان رضوی (سبزوار)، لرستان (بروجرد)، گیلان (لاهیجان)، فارس (جهرم)، کرمانشاه (قصر شیرین) و اصفهان (شهرضا) منطقه ویژه اقتصادی ایجاد نماید.
مناطق یادشده بر اساس قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1384 ـ اداره خواهند شد.

گزارش کارشناسی طرح توجیهی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان
عنوان پیشنهاد: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان

متن تصویب‌نامه پیشنهادی:

ماده واحده:
1- به دولت اجازه داده می‌شود نسبت به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان به وسعت 119 هکتار که از طرف شمال با حفظ حریم 60 متر به دریای خزر، از جنوب به جاده مواصلاتی خط کناره (گیلان ـ مازندران) و تالاب امیرکلایه، از شرق به روستای چاف (از توابع لنگرود)، از غرب هم به روستای سحرخیر محله شهرستان لاهیجان محدود می‌باشد، اقدام نماید.
2- این منطقه بر اساس قانون "تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی ـ مصوب 1384 ـ" اداره خواهد شد.

خلاصه موضوع و دلایل توجیهی

الف) دلایل توجیهی تبدیل شدن به منطقه ویژه: ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و خدمات مربوط به بخش کشاورزی، پردازش کالا، افزایش ظرفیت‌های صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد تغییر در فنآوری‌های واحدهای سنتی به تکنولوژی پیشرفته، ایجاد عرضه فعالیت‌های تجاری منطقه‌ای با توجه به بازارهای آسیای میانه، قفقاز و ارتباط با کشورهای آسیایی و اروپایی، حضور فعال ایران و استان در آبراه خزر جهت بهره‌گیری مناسب از کریدورهای بین‌المللی شمال ـ جنوب، غرب ـ شرق و کمک به توسعه صادرات غیرنفتی از طریق شاهراه خزر.
ب) مزیت‌ها و توانمندی‌های جزیره استان: موقعیت ممتاز طبیعی و قابلیت‌های زیست محیطی، اقلیم مناسب، وجود رودخانه‌های متعدد، مجاورت با دریای خزر، قابلیت توسعه کشاورزی و دامپروری، برخورداری از قابلیت‌های ژئواکونومیک، ژئواستراتژیک و ژئوپولتیک برای تبدیل شدن شهرستان به کانون تعاملات ملی و فراملی در شمال کشور، قرار گرفتن در مسیر کریدورهای شماره 9 و 10 و جاده ترانزیتی خط کناره که استان‌های مازندران، گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی را به گیلان متصل می‌کند، نزدیکی به فرودگاه رشت، پایتخت، بنادر مهم ایرانی حاشیه دریای خزر و نیز برخورداری از مراکز تفریحی و توریستی.

قوانین و مقررات مرتبط
ماده یک قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران:
ماده 1 - به منظور پشتیبانی از فعالیت‌های اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین‌المللی و تحرک در اقتصاد منطقه‌ای و تولید و پردازش کالا، انتقال فنآوری، صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال مولد و جلب و تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، عبور خارجی (ترانزیت) و انتقال کالا (ترانشیب) به دولت اجازه داده می‌شود در شهرستان‌هایی که استعداد و توان لازم برای تحقق اهداف مذکور را دارند، مناطقی را با عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایجاد نماید.
تبصره 1- در مناطق ویژه اقتصادی که برای فعالیت‌های معین ایجاد شده‌اند، تعیین
محدوده جغرافیایی، طرح جامع و کالبدی، نوع و حدود فعالیت مجاز هریک از آن‌ها به
موجب این قانون و با پیشنهاد دبیرخانه و تصویب هیأت وزیران خواهد بود.
تبصره 2- ایجاد مناطق ویژه اقتصادی جدید با تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

نظرات دستگاه‌ها
مشخصات منطقه و موافقت سازمان‌های محلی:
1- نام منطقه، محل استقرار و گرایش تخصصی غالب: منطقه ویژه اقتصادی لاهیجان، شهرستان لاهیجان، کشاورزی، صنعتی ـ تجاری
2- سازمان مسئول: شرکت درفک عمران گیلان (زیرمجموعه سازمان همیاری شهرداری‌های استان)
3- مبنای اقدام و نام متقاضی: مصوبه شماره 86.11.5630 مورخ 1386.10.26 استانداری گیلان
4- وضعیت شبکه‌های زیربنایی:
- آب: نامه شماره 103.2675 مورخ 1384.04.05 شرکت آب و فاضلاب منطقه‌ای گیلان مبنی بر اعلام آمادگی
- برق: نامه شماره 4961 مورخ 1384.04.13 شرکت توزیع نیروی برق گیلان مبنی بر اعلام همکاری
- مخابرات: نامه شماره 810.150.2317 مورخ 1384.04.05 شرکت مخابرات مبنی بر اعلام موافقت
- شبکه‌های مواصلاتی (زمینی، دریایی و هوایی): موافقت اداره کل راه و ترابری استان
- انرژی: نامه شماره گ 969.000.56 مورخ 1384.03.30 شرکت گاز استان گیلان مبنی بر اعلام همکاری
5- نظریه استانداری و تعهد برای حمایت: نامه شماره 1.19630 مورخ 1384.04.21 استانداری گیلان مبنی بر اعلام حمایت کامل
6- مساحت محدوده پیشنهادی و موقعیت جغرافیایی: 119 هکتار
7- وضعیت محدوده از لحاظ تملک (سازمان ثبت اسناد، سازمان اراضی و ...): نامه شماره 1.4.83.49958 مورخ 1384.07.03 اداره کل منابع طبیعی استان مبنی بر اعلام موافقت
8- نظریه اداره کل حفاظت محیط زیست: نامه شماره 10903 مورخ 1384.04.23 محیط زیست استان و نامه شماره 1.744600 مورخ 1387.11.20 سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر اعلام موافقت
9- نظریه گمرک: نامه شماره 84.100.1485 مورخ 1384.06.16
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۳
0
0
بهمن مشفقی: تجربه به من ثابت کرده است که هیچ‌گاه دل به تصویب‌نامه‌ها و ... نبندم! چون روی کاغذ همه چیز به شکلی ایده‌آل و رؤیایی می‌آید و در عمل همچنان ایده‌آل و رؤیا برای مردم باقی می‌ماند! نظیر طرح اصلاح ساختار چای، طرح شهرک‌های صنعتی، طرح شهر نمونه گردشگری و ... . مهم عمل به آن‌چه که تصویب می‌شود است؛ البته نه عمل عجولانه و من‌درآوردی، چون طرح ساماندهی و اصلاح ساختار چای که از همان آغاز به هیچ مرحله آن، آن‌طور که در تصویب‌نامه آمده بود عمل نشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۰ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۳
0
0
فکر کنم کلنگشو الآن میزنن، بهره‌برداریش 20 سال دیگه شروع میشه. اصلاً به فکر توسعه شهرستان نیستید.
نظرات بینندگان