پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۲۱۲۶
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
در آیین تکریم و معارفه رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی عنوان شد:

منطقه آزاد انزلی باید هسته تحول در استان گیلان باشد/ منطقه آزاد انزلی می‌تواند الگوی موفق راهبرد اقتصاد دریا محور باشد

رضا مسرور روز پنج شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل و اعضای جدید هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی گفت: در منطقه آزاد انزلی علی‌رغم اقدامات صورت گرفته، کارهای بسیار زیادی باید صورت گیرد و از مدیرعامل جدید انتظار می‌رود از فرصت‌های خدادادی فراوان استان و منطقه استفاده و با هم افزایی استانی، این توانمندی‌ها را بالفعل نماید.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: منطقه آزاد انزلی باید هسته تحول در استان گیلان باشد.

به گزارش “لاهیگ”، رضا مسرور روز پنج شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل و اعضای جدید هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی با تصریح بر این‌که گیلان استان فرصت‌ها، و ظرفیت‌های منطقه آزاد انزلی را هر منطقه آزادی دارا نمی‌باشد، از نگاه حمایتی رئیس جمهور به مناطق آزاد قدردانی کرد و اظهار داشت: تجلی این راهبرد حمایتی را می‌توان در اصلاح مصوبه‌‌‌هایی همچون مجوز ورود خودروهای هیبریدی و بنزینی که طی سال‌های گذشته علیه مناطق آزاد به تصویب رسیده بود مشاهده کرد.

وی تصریح کرد: اگر حمایت‌های وزیر اقتصاد نبود، اصلاحیه‌های ابلاغ شده و موارد حمایتی پیش رو در حوزه مناطق آزاد رقم نمی‌خورد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی با ابراز خرسندی نسبت به حضور در استان گیلان و تحولات رخ داده در منطقه آزاد انزلی نسبت به  سال 1398 افزود: در راستای تداوم همراهی‌های رئیس جمهور، اعضای هیأت دولت و به‌ویژه وزیر اقتصاد، شاهد اتفاقات خوبی در آینده خواهیم بود که بر اساس آن تک تک محدودیت‌های ایجادی رفع می‌شوند، چرا که ما برای رفع همه محدودیت‌ها موظف به پیگیری هستیم.

مسرور با اشاره به تغییر و تحولات صورت گرفته و افزایش تعداد مناطق آزاد به 18 و مناطق ویژه به 67 منطقه اضافه کرد: وظایف و مسئولیت‌های دبیرخانه نسبت به گذشته متفاوت و بسیار گسترده تر شده است؛ موضوعی که مطالبه به‌حق مردمی استان‌های جدید دارای منطقه آزاد را به همراه دارد و عزم و هم افزایی جدی را طلب می‌کند.
 

 
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی درخصوص جایگاه منطقه آزاد انزلی در استان گیلان با تأکید بر این‌که منطقه آزاد انزلی باید هسته تحول در استان گیلان باشد، انتظار خود از مدیرعامل جدید این منطقه را مبتنی بر تحقق این راهبرد تعریف کرد و گفت: نسبت به حصول این مهم بسیار خوش بین هستم؛ تحققی که در بستر کار شبانه روزی حاصل می‌شود. لذا باید پروژه‌های منطقه آزاد انزلی سه شیفته فعالیت کنند تا کار در کوتاه ترین فرصت نتیجه بدهد.

مسرور بر اعتقاد خود مبنی بر بهره گیری از نیروهای متخصص و دارای سابقه کاری خوب در مناطق آزاد به‌عنوان اعضای هیأت مدیره به دلیل تخصصی بودن این مناطق تصریح کرد و اظهار داشت: مناطق آزاد یک جای تخصصی است، جای کار سیاسی نیست. از این رو در ترکیب هیأت مدیره از نیروهای متخصص و همراه با رویکرد دولت چهاردهم استفاده می‌شود. همچنین در سازمان منطقه آزاد انزلی پنج عضو هیأت مدیره خواهیم داشت که دو عضو دیگر در آینده به اعضای جدید ملحق می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه آزاد انزلی علی‌رغم اقدامات صورت گرفته، کارهای بسیار زیادی باید صورت گیرد و از مدیرعامل جدید انتظار می‌رود از فرصت‌های خدادادی فراوان استان و منطقه استفاده و با هم افزایی استانی، این توانمندی‌ها را بالفعل نماید.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی انتظار خود از پرسنل سازمان منطقه آزاد انزلی را مبتنی بر تغییر نگرش در مسیر استفاده بهینه و حداکثری از مزیت‌های موجود عنوان کرد و افزود: مزیت‌های نسبی چون دریا و گردشگری در منطقه آزاد انزلی را باید تبدیل به مزیت رقابتی نمود، و مزیت رقابتی یعنی مشوق‌های سرمایه گذاری که مهمترین شرح کار هیأت مدیره منطقه آزاد انزلی است.

مسرور اضافه کرد: اعضای هیأت مدیره موظف‌اند طوری طراحی و عمل کنند که حداکثر جذابیت کار سرمایه گذاری در منطقه برای سرمایه گذاران فراهم شود و این مهم برآمده از شرایط کشور در راستای تأمین منابع خارجی و سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.

وی استعدادهای منطقه آزاد انزلی را بسیار بالا و متنوع ارزیابی نمود و خواستار جذب سرمایه‌های کشورهای همسایه در یک برنامه کاری مشخص بر اساس مزایا و معافیت‌های قانونی مناطق آزاد شد و ادامه داد: اقتصاد دریا محور به‌عنوان یک ظرفیت مورد تأکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بوده و منطقه آزاد انزلی به‌عنوان یک منطقه دریایی باید با بندر انزلی ارتباط حسنه برقرار کرده و از زیرساخت مارینا به‌عنوان نقطه شروع گردشگری دریایی میان بنادر استان و بنادر کشورهای حاشیه دریای کاسپین بهره برد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی جذب درآمد ارزی و اشتغالزایی را از مزیت‌های بهره گیری از ظرفیت‌های توریسم بین‌المللی برشمرد و گفت: مناطق آزاد برای همکاری و کار تجاری با دیگر کشورها طراحی شده‌اند و بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های روسیه می‌تواند از طریق این منطقه جذب شود.

مسرور در ادامه از نماینده مردم صومعه سرا و رئیس فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی خواست به منظور اجرای تجارت ترجیحی و آزاد با کشورهای همسایه، معاهده اوراسیا در خانه ملت به تصویب برسد.

وی تسریع در تکمیل طرح‌های زیرساختی و عمرانی منطقه آزاد انزلی را دیگر اولویت کاری سازمان منطقه آزاد انزلی برشمرد و با اشاره به این‌که در دروان مدیریت وی از مجموع انعقاد قرارداد احداث شش پست اسکله، سه پست در مدار خدمت رسانی قرار گرفته است، افزود: پانزده پست دیگر تا تکمیل این طرح باقی مانده و باید توجه داشته باشیم که بندر کاسپین در این دریا، بندر شهید رجایی خلیج فارس است؛ تنها بندری که با مشکل رسوب دریا مواجه نبوده و به خط ریل سراسری نیز متصل می‌باشد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی معیار سنجش عملکرد مدیران را ملموس بودن تحولات منطقه آزاد انزلی توسط مردم اعلام و اضافه کرد: در منطقه آزاد انزلی نباید یک ریال فرار سرمایه به‌وجود آمده و درهای مدیران و کارشناسان به روی سرمایه گذاران با روی گشاده باید باز و آماده همکاری باشد و عملکرد تجاری سازمان در حوزه‌های مختلف باید در سایت خبری سازمان به‌صورت پیوسته و ماهیانه و فصلی اطلاع رسانی و شفاف سازی شود.

مسرور خواستار اجرای توسعه متوازن در انزلی شد و با ارائه تحلیلی از مفاهیم و مصادیق توسعه متوازن در مناطق آزاد، یکی از مزیت‌های منطقه آزاد انزلی را واقع شدن در کریدورهای بین‌المللی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: انزلی در مسیر کریدور شمال - جنوب و شرق - غرب قرار گرفته و در عین حال طرف‌های چینی و قزاقی از افزایش همکاری‌های ترانزیتی در بستر بخش فرعی طرح “یک کمربند یک جاده” یعنی کریدور چین – قزاقستان - ایران تا مسیر کشورهای غرب آسیا استقبال می‌کنند.
 

 
باید از امنیت موجود در كشور به‌عنوان یك فرصت برای تحقق اهداف و برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصادی بهره برد
امام جمعه بندر انزلی نیز در این آیین اظهار داشت: باید از امنیت موجود در کشورمان به‌عنوان یک فرصت برای تحقق اهداف و برنامه‌های توسعه‌ای و اقتصادی بهره برد.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین گفت: عزت و امنیت موجود در کشور که زمینه ساز هرگونه فعالیت اقتصادی و گردش امور جامعه است، در شرایط آشفته منطقه که درگیر جنگ‌ها و توطئه‌های مختلفی بوده، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

وی این امنیت را مرهون خون شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعین حرم و سرداران جبهه مقاومت ارزیابی کرد و افزود: امنیت موجود، مسئولیت مسئولان را در اجرای وظایف مضاعف می‌کند.

امام جمعه بندر انزلی با بیان این‌که انسجام و امنیت ملی به‌عنوان نیاز جامعه ایرانی در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، اضافه کرد: در سال جاری که توسط مقام معظم رهبری سال “جهش تولید با مشارکت مردم” نامگذاری شده است، علی‌رغم شرایط بحرانی منطقه‌ای، باید از وضعیت و فرصت‌های موجود برای مقتدرتر و توانمندتر سازی ایران اسلامی بهره برده و قدرت بازدارندگی برای بدخواهان نظام اسلامی را اتقاء دهیم.

شمس الدین درخصوص نقش مناطق آزاد و منطقه آزاد انزلی در تحقق اهداف توسعه‌ای نظام جمهوری اسلامی تصریح کرد: تلاش مناطق آزاد، به‌ویژه منطقه زرخیر و نامدار انزلی در سطح معادلات و مبادلات بین‌المللی منطقه‌ای قابل تحسین و تحقق بوده و امیدواریم با تلاش و همدلی میان مدیران و مسئولان در کنار امنیت ملی، شاهد افزایش و گسترش پیشرفت‌های اقتصادی، اشتغالزایی و صادرات برای کشورمان، مردم استان و شهرستان بندر انزلی باشیم.

وی با بیان این‌که چیزی که می‌تواند کشور را در تحقق اهداف بلند بیمه و موفق نماید، عمل به آرمان‌های شهدای عزیز است، به توانمندی‌ها و سابقه بسیار درخشان دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در منطقه آزاد انزلی اشاره نمود و با قدردانی از تلاش‌های مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی، برای رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل جدید این مجموعه آرزوی موفقیت نمود.
 

 
تشکیل کارگروه مشورتی هم افزایی میان استانی و بخش خصوصی برای تسهیل جریان‌های سرمایه گذاری مناطق آزاد
در ادامه این آیین، رئیس فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی با ابراز خرسندی از رویکرد جدید مدیریتی در استان و منطقه آزاد انزلی به‌عنوان یک منطقه مستعد و ارزشمند اقتصادی، از ارائه پیشنهاد تشکیل کارگروه مشورتی مناطق آزاد برای هم افزایی میان استانی و بخش خصوصی برای تسهیل جریان‌های سرمایه گذاری مناطق آزاد با حضور معاون اقتصادی منطقه، معاون اقتصادی استانداری، یک استاد دانشگاه استان، اتاق بازرگانی و رئیس مجمع نمایندگان استان خبر داد.

سعید رحمت زاده پشتیری مدیریت یکی از مسئولیت‌های اصلی حوزه اقتصادی کشور توسط یکی از مدیران شایسته گیلانی با سابقه عملکرد درخشان را حائز اهمیت و نوید بخش روزهای خوب پیش رو دانست و گفت: طرح توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی که با تلاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، در راستای نگاه توسعه محور مبتنی بر حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی، توسعه کسب و کارها، اشتغالزایی و صادرات بود، که علی‌رغم برخی مخالفت‌های کارشناسی، مورد توافق مسئولان و نمایندگان مردم قرار گرفت.

وی به همکاری دولت چهاردهم، مجلس شورای اسلامی و دبیرخانه شورای عالی در دوره جدید مدیریتی اشاره کرد و افزود: پیامی که به جامعه اقتصادی و سرمایه گذاران اعلام شد، این واقیت بود که مجلس خود را در کنار توسعه اقتصادی دولت تعریف می‌کند؛ موضوعی که در برنامه هفتم توسعه و شعار سال جاری مقام معظم رهبری نیز قابل استناد است.

نماینده مردم صومعه سرا و نماینده معین مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به عزم مجلس در هم افزایی با دولت در مسیر تسهیل گری بخش خصوصی اضافه کرد: باید از سهم 80 درصدی دخالت مستقیم و غیرمستقیم دولت کاسته شود؛ امری که در اسناد بالادستی، بیانات مقام معظم رهبری و سخنان مسئولان وجود داشته و باید اقتصاد را به سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان اقتصادی واگذار کنیم.

رحمت زاده پشتیری بر مخالفت مجلس با تصدی گری دولت در اقتصاد و لزوم اجرای وظیفه تسهیل گری توسط دولت تأکید و خاطرنشان کرد: انتظار نداریم با تغییر مدیرعامل یک منطقه آزاد، اقدام به تولید و تجارت شود، بلکه شایسته و بایسته است زمینه برای تسهیل فعالیت‌های تولیدی و تجاری فراهم شود.

وی منطقه آزاد انزلی را دارای ویژگی‌های تمدنی، فرهنگی و زیست محیطی ارزشمند علاوه بر مزایای اقتصادی و ترانزیتی ارزیابی کرد و با قدردانی از تلاش‌های مدیران سابق و آرزوی موفقیت برای مدیریت جدید برای تبدیل این فرصت‌ها به الگوهای برجسته اظهار داشت: با توجه به مزیت‌های قانونی و هم افزایی میان قوا، مدیران مناطق آزاد در حکم سرداران اقتصادی در مسیر حمایت از بخش خصوصی باید گام بردارند.
 

 
ظرف یك سال گذشته ارزش سرمایه گذاری محقق شده داخلی و خارجی در منطقه آزاد انزلی 4 و 2.5 برابر افزایش پیدا كرده است
در بخش دیگر این آیین، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی با اشاره به کوتاه بودن دوره مدیریتی خود، این مقطع زمانی را پربرکت ارزیابی نمود و گفت: راهبرد به اجرا درآمده در منطقه آزاد انزلی مبتنی بر مشارکت جمعی از طریق همدلی و هم افزایی میان همکاران سازمانی، ذینفعان بخش خصوصی و نهادهای استانی بود.
 
محمد سجاد سیاهکارزاده نخستین طرح به بهره برداری رسیده در منطقه آزاد انزلی را اتصال مجتمع بندری کاسپین به خط ریل سراسری عنوان کرد و افزود: از تابستان جاری و بعد از شروع به کار خط ریلی، تا کنون 1100 واگن در مجتمع بندری اقدام به تخلیه و بارگیری کالا نموده که از این میان، 28 هزار تن سیمان صادر و 26 هزار تن اوره نیز ترانزیت شده است.

وی تصویب و ابلاغ طرح توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی بعد از پیگیری‌های چند ساله را ماحصل همکاری مجموعه مدیران و نمایندگان استان و دبیرخانه شورای عالی بیان نمود و اضافه کرد: طی یک سال اخیر و در مقایسه با مدت مشابه سال 1401، شاهد رشد بیش از چهار برابری ارزش سرمایه گذاری محقق شده در نخستین منطقه آزاد شمال کشور بودیم و طی همین مدت نیز میزان سرمایه گذاری خارجی نیز افزایش 2.5 برابری داشت.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سابق سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی از توجه ویژه این سازمان به ساکنان و بومیان این منطقه سخن گفت و ادامه داد: در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی، طی یک سال اخیر حدود 20 میلیارد تومان طرح‌های توسعه‌ای و اجرایی با محوریت عمران روستایی در سطح منطقه به اجرا درآمده است.

سیاهکارزاده با بیان این‌که بر اساس سیاست‌های بالادستی، مناطق آزاد به‌عنوان یک حوزه اقتصادی دارای مأموریت‌هایی چون اتصال اقتصاد ملی به اقتصاد بین‌المللی، تقویت و توسعه تولید و اشتغال، سرمایه گذاری و تجارت و بازرگانی می‌باشند، اظهار داشت: به منظور دستیابی به این اهداف، ارزش‌های کلیدی در دستور کار قرار گرفت که نخستین و مهمترین آن، صداقت و تصمیم گیری مشارکتی مبتنی بر خرد جمعی در قالب موضوع محوری و نگاه حل المسأله‌ای بود که در این راستا بیش از 200 مسأله کوچک و بزرگ احصاء شد و بالای 65 درصد حل و در مسیر رفع قرار گرفته است.

وی در پایان با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اعضای جدید هیأت مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی، از اعضای هیأت مدیره، همکاران و مدیران همکار در دوران مدیریت خود قدردانی نمود.
 

 
منطقه آزاد انزلی می‌تواند الگوی موفق راهبرد اقتصاد دریا محور باشد
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی نیز در این آیین با بیان این‌که با همکاری و هم افزایی، امکان تبدیل منطقه آزاد انزلی به الگوی موفق راهبرد اقتصاد دریا محور وجود دارد، گفت: مسئولیت مدیریت نخستین منطقه آزاد شمال کشور، افتخاری بزرگ و امانت سنگینی است.

مصطفی طاعتی مقدم به برداشته شدن گام‌های مؤثر در مسیر پیشرفت و توسعه این منطقه با همکاری و برنامه ریزی دقیق اشاره کرد و افزود: بندر انزلی از دیرباز از دروازه‌های اصلی تجارت بین‌المللی ایران و یکی از راه‌های مبادلات فرهنگی با جهان بوده و منطقه آزاد انزلی به‌عنوان وارث این آب و خاک می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد ملی و منطقه‌ای ایفا و به الگویی برای توسعه کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: توسعه اقتصاد دریا محور به‌عنوان یکی از اصول اساسی در سیاست‌های کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است، و موقعیت استراتژیک بندر انزلی و بندر کاسپین می‌تواند یکی از کانون‌های تحقق این سیاست باشد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی همچنین اولویت سازمان متبوع خود را پیشبرد اهداف توسعه اقتصاد دریا محور مورد تأکید دولت چهاردهم و تحقق آرمان‌ توسعه پایدار با مشارکت مردم، تقویت اقتصاد مردمی، افزایش بهره وری و شفافیت اعلام کرد.

طاعتی مقدم گام برداشتن در مسیر تحقق عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه فرصت‌ها با تکیه بر این رویکرد - از تصمیم گیری‌های کلان تا اشتغالزایی - را از مهمترین برنامه‌های کاری خود عنوان کرد و ادامه داد: مناطق آزاد موتور محرکه اقتصادی در صادرات، تولید، اشتغالزایی و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستند و با فرصتی که توسعه محدوده منطقه آزاد انزلی برای ما فراهم کرده است، می‌توانیم برنامه ریزی جدیدی را برای پیشرفت اقتصادی این منطقه مد نظر قرار دهیم.

وی تحقق توسعه اقتصادی و جذب سرمایه گذاری را منوط به ساده سازی و تسهیل فرآیندهای سرمایه گذاری با تکیه بر شفافیت ارزیابی کرد و گفت: جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی از طریق ارائه مشوق‌ها و تقویت زیرساخت‌ها با همیاری دبیرخانه شورای عالی و مشوق‌های قانونی مجلس شورای اسلامی اتفاق خواهد افتاد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و کار آفرینی با توجه به ظرفیت بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان گیلان را امکان پذیر دانست و اظهار داشت: تقویت زیرساخت‌های حمل و نقلی و لجستیک، توسعه بندر کاسپین، افزایش ظرفیت صادرات، واردات، استفاده بهینه از فرودگاه رشت با تقویت گردشگری هوایی، گسترش و تکمیل زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای برای تسهیل حمل و نقل کالا و مسافر، توسعه منطقه محور و تقویت نقش جوامع محلی در منطقه آزاد، از مهمترین برنامه‌های کاری منطقه آزاد انزلی خواهد بود.

طاعتی مقدم تصریح کرد: یکی از اصول بنیادی در مدیریت منطقه آزاد، تمرکز بر توسعه منطقه محور بوده و منطقه آزاد نباید تنها قطب اقتصادی و سرمایه گذاری دیده شود، بلکه باید بستری باشد تا از دل آن، قانون و رفاه جوامع انسانی به‌طور مستقیم حاصل شود.

وی با بیان این‌که برنامه‌های ویژه‌ای برای ارتقاء سطح زندگی مردم و ایجاد اشتغال پایدار جوامع محلی به‌عنوان بزرگترین ذینفعان منطقه تدارک دیده شده است، افزود: ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، سرمایه گذاری ویژه عمرانی و صنعتی و گردشگری، مهارت آموزی و حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط، تأمین مالی و حمایت از کارآفرینی با پرداخت تسهیلات و توسعه زیرساخت‌ها نیز مد نظر است.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی با بیان این‌که دیگر نباید شاهد جمله “منطقه آزاد، منطقه آزار” باشیم و مردم، منطقه آزاد را از خود بدانند، اضافه کرد: حفظ و توسعه میراث فرهنگی و معرفی فرهنگ و هنر گیلان از طریق رویدادهای فرهنگی و حفاظت از محیط زیست به‌عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار، از دیگر برنامه‌های مدیریت جدید این منطقه خواهد بود.

طاعتی مقدم همچنین برنامه‌های سازمان متبوع خود در حوزه اقتصاد بین‌الملل را تمرکز بر گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای حاشیه دریای کاسپین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا عنوان کرد و گفت: منطقه آزاد انزلی باید با تکیه بر مزایای رقابتی و کریدور شمال – جنوب، به مرکز تجاری منطقه تبدیل شود و در مسیر توسعه پایدار عدالت محور گام بردارد.

گفتنی است، در جریان سفر دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی به منطقه آزاد انزلی، از مجتمع بندری کاسپین و نقطه اتصال شبکه ریلی سراسری به این منطقه به‌عنوان مهم‌ترین زیرساخت حمل و نقلی کریدور شمال – جنوب بازدید و گزارشی از آخرین تغییر و تحولات زیرساختی و امکانات لجستیک ایجاد شده و درحال احداث در مجتمع بندری کاسپین ارائه شد.

مجتمع بندری کاسپین که در دوران مدیریت رضا مسرور بر سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی از سال 1397 در مدار خدمت و فعالیت قرار گرفت، در فاز نخست بهره برداری خود با شش پست اسکله، مشتمل بر یک اسکله رو رو، و اسکله دلفین و چهار پست اسکله کارگو، طی سال‌های اخیر نقش به‌سزایی در تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات تولیدی کشور ایفا نموده و با اتصال به خطوط ریلی داخلی، نه‌تنها دو دریای شمالی جنوبی کشور را بر بستر ریل به هم پیوند داده، بلکه زمینه فعال سازی کریدور شمال - جنوب و گسترش مناسبات کشورهای حاشیه دریای کاسپین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با سواحل جنوبی خلیج فارس فراهم شده است.
 
نظرات بینندگان