معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان، گفت: گيلان داراي 10 سينماي فعال و 5 هزار و 112 صندلي براي تماشاگران است.
محمد حسنپور در گفتوگو با خبرگزاری فارس، تعداد سينماهاي گيلان را در سالهاي گذشته 22 سينما عنوان كرد و اظهار داشت: در حال حاضر تنها 10 سينماي فعال در استان وجود دارد.
وي با اشاره به دلايل غيرفعال بودن برخي سينماهاي گيلان، افزود: شبكههاي پخش ويدئو رسانه، فروشگاههاي عرضه محصولات فرهنگي و تلويزيون، رقباي جدي سينما محسوب ميشوند.
حسنپور مشغله كاري مردم را از دلايل عدم حضور آنها در سينما دانست و تصريح كرد: عدم درآمدزايي سينماها و عدم برخورداري فيلمهاي توليد شده از كيفيت مورد انتظار تماشاگران، از ديگر دلايل استقبال اندك مردم از سينماهاي استان است.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان، گفت: تماشاگران انتظار دارند سينما از امكانات و تجهيزات زيبا و جذاب برخوردار بوده و در كنار آن مديريتي كارآمد داشته باشد.
وي با اشاره به اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي رونق سينماها، خاطرنشان كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي برونرفت از بحراني كه در عرصه سينما وجود دارد، اقدام به تغيير كاربري سينما به سينماي فرهنگي ـ تجاري كرده است تا درآمدزايي بخش تجاري و فرهنگي بتواند گره از مشكلات سينماها باز كند.
حسنپور، افزود: كساني كه علاقهمند به احداث سينماي جديد بوده و يا تصميم به تغيير كاربري دارند، ميتوانند نيمي از مكان خود را به بخش تجاري و فرهنگي اختصاص دهند.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان، اظهار داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كميسيوني در استانها تشكيل داده تا ماده 161 قانون برنامه را كه مشتمل بر بخشودگي عوارض سينماها است اجرايي كند.
وي، تصريح كرد: اجرايي شدن قانون مذكور به اين معنا است كه با همكاري شهرداريها، عوارض پرداختي بخش تجاري سينماها بخشيده شود.
حسنپور سينماي سپيدرود رشت و شهر سبز لاهيجان را برخوردار از اين حمايتها دانست و خاطرنشان كرد: معاونت سينمایي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در صورتي كه مالك بخش خصوصي 20 درصد سهم آورده داشته باشد، ميتواند با استفاده از تسهيلات كمبهره توسط بانكهاي عامل و 30 درصد كمك بلاعوض به ساخت و يا بازسازي سينماها اقدام كند كه تاكنون سينماي آزادي لنگرود و هلال احمر انزلي از اين تسهيلات استفاده كردهاند.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان از علاقهمندان سرمايهگذار بخش خصوصي دعوت كرد تا با در دست داشتن نقشه مشخص براي تعمير و بازسازي، تغيير كاربري و ساخت سينماها اقدام كنند.
وي با اشاره به راهاندازي سينماي چهار بعدي در لاهيجان، اظهار داشت: اين سينما توسط بخش خصوصي و با همكاري شهرداري و شوراي اسلامي شهر لاهيجان راهاندازي شده كه با استقبال خوبي از طرف مردم مواجه شده است.
حسنپور با توجه به اشباع سينما به سبك قديم، افزود: بازسازي و نوسازي سينماهاي موجود و تبديل سينماهاي بزرگ كه حدود يك هزار صندلي داشتند به سالنهاي 200 نفره با مبلمان جديد و افزايش كيفيت پخش فيلم ضروري است.
معاون فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي گيلان با اشاره به وجود فيلمهاي كوتاه تهيه شده توسط هنرمندان سينماي جوان و سينماي مستند تجربي در سينماهاي استان، گفت: پخش فيلمهاي منتخب جشنوارهها، همزماني برگزاري فيلم فجر در مراكز استانها و تقويت سينماي چهار بعدي ميتواند در رونق سينماها نقش تأثيرگذاري داشته باشد.
به گفته وي تا پايان سال گذشته 532 هزار و 579 نفر در سينماهاي گيلان به تماشاي فيلم پرداختند.