پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۱۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۸

ظرفيت گردشگری روستاهای گيلان افزايش يافت

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نظارت‌های مستمر و كارشناسی‌های مناسب را برای حفظ و پایداری مناطق گردشگری و محیط زیست لازم دانست و خاطرنشان كرد: با اجرای قوانین درست و پایبندی به اصول اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی شاهد رونق صنعت گردشگری و ورود و ماندگاری گردشگران در مناطق گیلان خواهیم بود.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از افزایش ظرفیت گردشگری در روستاهای استان خبر داد.
رضا علیزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، افزود: روستاهای گیلان از ظرفیت بالایی برخوردارند كه می‌تواند فرصت‌هایی را برای جذب گردشگر فراهم آورد.
وی، ادامه داد: تاكنون 17 روستا در مصوبه كمیته راهبردی گردشگری روستایی و عشایری كشور برای گردشگری شناسایی شده و 10 روستای دیگر نیز در سفر دوم هیأت دولت به گیلان به این مجموعه اضافه شده است.
علیزاده، اظهار داشت: این طرح در كارگروه تخصصی میراث فرهنگی تصویب شده و در كمیته راهبردی گردشگری روستایی و عشایری كشور به تصویب نهایی می‌رسد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بحث ساماندهی مراكز اقامتی، استیجاری و خصوصی در روستاها را اساس كار تفاهم‌نامه‌های این سازمان با دفتر امور روستایی و عشایری استانداری، بنیاد مسكن انقلاب اسلامی و اداره كل تعاون گیلان اعلام کرد.
وی، خاطرنشان كرد: احداث سرویس بهداشتی، توسعه و ترویج هنرهای سنتی در روستاها، استفاده از ظرفیت‌های موجود كشاورزی، دامپروری و پرورش كرم ابریشم در دستور كار این تفاهم‌نامه‌ها قرار دارد.
علیزاده هدف از اجرای این برنامه را توزیع سفر به دورترین نقاط استان، به‌ویژه مناطق كمتر توسعه یافته و همچنین ارتقاء سطح سایر ظرفیت‌های شناخته‌نشده برشمرد و تصریح كرد: اجرای این طرح در شناسایی محصولات كشاورزی و رابطه معنادار گردشگران با روستاییان بسیار مؤثر است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به آیین‌های بومی و اجرای مراسم روستایی در ارتقاء میراث فرهنگی تأكید كرد و افزود: در سال‌های اخیر اجرای جشنواره‌ها، مراسم‌های آیینی، بومی و فرهنگی مردم‌شناسی منطقه‌ای توانسته ضمن حفظ و احیای آداب و رسوم روستایی و انتقال آن به نسل حاضر و آینده، در پایداری این فرهنگ‌های ریشه‌دار نقش به‌سزایی داشته باشد.
وی شناسنامه‌دار كردن و ایجاد تابلوهای شاخص معرفی روستاها را نیز از دیگر مزیت‌های این حركت عنوان كرد.
علیزاده درباره شناسایی و احداث مسافر كاشانه در روستاها، اظهار داشت: پس از شناسایی این اماكن، تسهیلات بانكی از طریق بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، تصریح كرد: وام‌های دریافتی برای تعمیر مسافر كاشانه تا سقف یك میلیون و 200 هزار تومان و برای احداث مسافر كاشانه نیز به میزان 7 میلیون و 500 هزار تومان پرداخت می‌شود.
وی مناطق روستایی را بهترین جاذبه‌های گردشگری معرفی كرد و افزود: امروزه گردشگران خسته از دغدغه‌های شهری نیاز به آرامش دارند كه مناطق روستایی با جاذبه‌های منحصر به فرد اقلیمی و گردشگری به عنوان بهترین مكان گردشگری مورد تقاضای گردشگران است.
علیزاده با اشاره به این‌كه بیشتر مناطق روستایی ـ گردشگری در نوار ساحلی قرار دارد، گفت: جذابیت‌ و ویژگی‌های زیست‌محیطی و تاریخی روستاهای گیلان شرایط مناسبی را برای جذب گردشگر فراهم كرده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان به آسیب‌شناسی گردشگری اشاره كرد و افزود: بحث آلاینده‌ها و پسماندهای ناشی از گردشگری، اثرات اجتماعی دو سویه را برای جامعه میهمان و میزبان فراهم ساخته كه باید به صورت كارشناسی به دقت مورد مطالعه قرار گیرد.
وی نظارت‌های مستمر و كارشناسی‌های مناسب را برای حفظ و پایداری مناطق گردشگری و محیط زیست لازم دانست و خاطرنشان كرد: با اجرای قوانین درست و پایبندی به اصول اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی شاهد رونق صنعت گردشگری و ورود و ماندگاری گردشگران در مناطق گیلان خواهیم بود.
علیزاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو، اظهار داشت: آیین‌های بومی محلی استان که نشانگر فرهنگ غنی این مرز و بوم است، احیا می شود.
وی، افزود: برگزاری جشنواره‌های آیینی، از جمله برنامه‌های درنظر گرفته شده برای تابستان سال جاری است.
وی، اضافه کرد: با توجه به همزمانی آغاز ماه مبارک رمضان با آخرین ماه تابستان، پیش‌بینی می‌شود در دو ماهه اول تابستان تعداد بیشتری از مسافران وارد استان شوند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، تصریح کرد: برگزاری جشنواره‌های بومی محلی موجب توزیع گردشگران در تمام نقاط استان از جمله روستاها خواهد شد و فرصت مناسبی برای آشنایی آنان با آیین‌های بومی محلی استان است.
وی، اضافه کرد: همگانی، همه مکانی و همه زمانی کردن سفر از جمله اهداف برپایی جشنواره‌های آیینی است.
علیزاده، گفت: جشنواره سوسن چلچراغ، نوروز بل، جشن خرمن و ... از جمله جشنواره‌هایی است که اجرای آن برای تابستان سال جاری پیش‌بینی شده است.
نظرات بینندگان