كدخبر: ۷۰۶۵
تاريخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۸
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
گیلان؛ دستک کیاشهر، ماهی خوران
نوروز آمدنی است و تحفه‌ای برای یکان‌یکان مردم سرزمین‌مان و گیلان ضیافتی است برای جشن سفر. "60 ثانیه با نوروز"ˈ ایرنا لحظه‌ای است در این گذر، تنها برای سلام به روزگاری نو...
نوروز آمدنی است و تحفه‌ای برای یکان‌یکان مردم سرزمین‌مان و گیلان ضیافتی است برای جشن سفر. "60 ثانیه با نوروز"ˈ ایرنا لحظه‌ای است در این گذر، تنها برای سلام به روزگاری نو...
سفر آن زمان آغاز می شود که اندیشه اش در ذهن نمایان شود و آنان که از ذوق سفر سرشارند؛ نیک می دانند که گیلان ، سفرنامه ایست بی منتهی ...
کار سختی نیست؛ فقط باید کوله را جمع کرد ، به روی دوش انداخت به راه افتاد؛و زد به جاده های خوب ...
گیلان را بایستی در چهار فصل دید و حظ جنگل و باران، برنج و شالی، رودهای خروشان و پامچال، زیستگاه قو و مرغابی، خروش روز و شب امواج دریا، جشن رنگ در لباس های محلی و رسوخ طعم طبیعت در غذاهای محلی و جشن ها و آیین ها و هزاران جاذبه طرح به طرح را حس کرد.
اما این بار در کنار جنگل و دشت زاران و چشمه سارها و رودها دعوت می شوید به روستای دستک در آستانه اشرفیه واقع در شرق گیلان ...
گردشگری روستایی، امروزه یکی از مردمی ترین اشکال گردشگری است و عبارت است از فعالیت ها و گونه های مختلف گردشگری در محیط های روستایی و پیرامون آنها که دربردارنده آثار مثبت و منفی برای محیط زیست روستا ، انسان و طبیعت است.



خوشمزه ترین جاذبه گردشگری گیلان غذاهای محلی است که طعم طبیعت در درونش رسوخ کرده و باقلاقاتوق ،ساده ترین و خوشمزه ترین ابداعات آشپزی این خطه سرسبز است و بس و دیگر نمی گوییم از مطنجن مرغابی (مرغابی،رب انار ،مغز گردو و ...) ، شیرین قرمه و ...که خود بایستی بکاوید و پی بگیرید و در سفر به گیلان غذاهای محلی را جست و جو کنید.
اما دستک مکانی که هیچکس بی چهره بشاش از سالن های غذاخوری اش بیرون نخواهد رفت و بوی تند ماهی همه جا را پر کرده و تا دل سیب زمینی های سرخ شده نیز نشسته است.
و به گفته نجف دریا بندری - نویسنده و مترجم و برآورنده کتاب مستطاب آشپزی - کسانی که در کنار دریا مزه ماهی تازه صید شده را چشیده باشند، تفاوت را با طعم ماهی های پیشین که مزه کرده است را خوب می فهمد.
و این را مردی می گفت که خود صیاد است و رستوران داری در دستک و دریابندری را نیز خوب می شناخت و با لبخند می گوید: گاه ماهی ها که از گردش جمعی شبانه بازمی گردند ، سفره سپید صیادان را پر نشاط می کنند و خود طربناک می شوند .
البته اگر چه سفر به دستک شاید گردشگری روستایی محسوب شود اما بیش از همه و بواسطه تجربه طعم های خاص بومی گردشگری غذایی (گاسترونومی)معنا می یابد.
دستک با طعم خوش ماهی های تازه شمال و جاده ای سرشار از جنگل و ساحل ، سهم شهرستان آستانه اشرفیه در 27 کیلومتری شرق گیلان است و تالاب بندر کیاشهرش جاذبه ای سرآمد در این شهرستان محسوب می شود.
بارگاه سید جلال الدین اشرف برادر گرامی امام رضا(ع) ، آرامگاه استاد دکتر محمد معین، مناطق ساحلی بوجاق و عسگر آباد و روستای انبار سر از دیگر گیرایی های بسیار این شهرستان محسوب می شود.
بنا به تعاریف استادان گردشگری؛ اکوتوریسم (طبیعت گردی) سفری است مسوولانه به مناطق طبیعی که منجر به حفظ محیط زیست شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود؛ بهتر است طبیعت را درک کنیم .
نوروز آمدنی است و تحفه ای برای یکان یکان مردم سرزمینمان و گیلان ضیافتی است در جشن سفر و ˈ60 ثانیه با نوروزˈ ایرنا لحظه ای است برای سفر و شاید سلام به روزگاری نو ...
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"