كدخبر: ۷۰۳۸
تاريخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۴
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
جاده‌ای مملو از عطر نان و پرتقال در گیلان
جاده ای مملو از عطر نان و پرتقال؛ نوروز آمدنی است و تحفه ای برای یکان یکان مردم سرزمینمان؛ و گیلان ضیافتی است برای جشن سفر ؛ ˈ60 ثانیه با نوروزˈ ایرنا لحظه ای است در این گذر ، تنها برای سلام به روزگاری نو ...
زمستانی سخت تر باز هم تمام شد و برف ها نیز با تمام وسعت آب شدند و دگر بار ، نوروز ...
سفر آن زمان آغاز می شود که اندیشه اش در ذهن نمایان شود؛ و آنان که از ذوق سفر سرشارند، نیک می دانند که گیلان ، سفرنامه ایست بی منتهی ...
گیلان را بایستی در چهار فصل دید و حظ جنگل و باران، برنج و شالی، رودهای خروشان و پامچال، زیستگاه قو و مرغابی، خروش روز و شب امواج دریا، جشن رنگ در لباس های محلی و رسوخ طعم طبیعت در غذاهای محلی و جشن ها و آیین ها و هزاران جاذبه طرح به طرح را حس کرد.
اما این بار جاده ای مملو از عطر نان محلی بر سایه سار باغ های پرتقال در ملاط لنگرود گردشگران را میزبان می شود.
پیشترها و شاید همیشه پل خشتی لنگرود به نام حاجی آقا پرد(پل) نمادی بارز از جاذبه های گردشگری شهرستان لنگرود در شرق گیلان بوده و هست؛ اما اینک پس از گذشت چندین ماه و سال جاده ملاط - پرش کوه از توابع منطقه ییلاقی لیلاکوه حس دیگری است.
زنان در دو سوی جاده در آلاچیق های چوبی نشسته بودند و بساط آتش و هیزم به راه بود و بر پس ظرف های سفالین خاص گیلان به نام محلی گمج، نان های محلی استان چون نان کشتا، برنجی، خرفه و ... می پختند و چشم ها در کمی آن سوتر نارنج و پرتقال می چینند...
باغ های پرتقال از هر دو سوی جاده تا دوردست ها وسعت داشت و وارد هر کدام از آنها که می شدی ، آسمان از انبوهش به سختی دیده می شد و بجایش نارنجی های پرتقال بر درختان سبز و وسیع بیداد می کرد.
گفت و گزار با چند نفر از بانوان؛ تایید می کرد که گردشگران بسیاری از آن مسیر می گذرند و عطر نان و هیزم و باغ های پرتقال موجب درنگ می شود و به تقریب همه از کارشان راضی به نظر می رسیدند.
تنها پخت نان نبود؛ همه مهربان بودند و بانوی کهنسالی با مهربانی همچنان که یک به یک نان های محلی و موادشان را توضیح می داد ، گردشگرانی که نان های محلی به سوغات می بردند را به نوشیدن چای گیاهی در هوای سرد دعوت می کرد.
بر سقف خانه ها شاخه های پر از پرتقال و نارنج نشسته بود و گاه بر سایه سارشان کندوهای عسل به تعداد، رنگ به رنگ گیرایی سفر را شیرین تر می کرد.
نوروزی، باغدار بود و گاه خریداران پرتقال را به داخل باغ هدایت می کرد تا خود پرتقال ها را به قدر خواست بچینند و شور و نشاط کودکان در باغ های سبز و نارنجی ، لذت خرید را چند برابر می کرد.
برخی از درختان پرتقال تیغ داشتند و برخی نه؛ و او توضیح می داد که آنهایی که تیغ دارند پیوندی هستند و بی خارها دانه افشانند؛ و گاه هر درخت بین یکصد تا یکصد و پنجاه کیلو پرتقال را به ثمر می نشاند.
نوروزی از واسطه ها و دلالان دلگیر بود اما در کل راضی به نظر می رسید و بیش از همه گردشگران را می ستود.
ˈمرتضی رحمانی موحدˈ معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از معرفی مقاصد گردشگری جدید در کشور برای نوروز 93 خبر داد.
وی در نشست با مجمع تشکل های گردشگری گیلان افزود: بایستی ظرفیت ها و قابلیت های گردشگری استان ها در زمینه های متعدد از جمله زیارت، کشاورزی، صنایع دستی، آیین ها و جشنواره ها، غذاهای محلی و ... سنجیده و پژوهش شود و بر همین اساس مقاصد گردشگری جدید معرفی شوند.
جاده ملاط به پرشکوه از توابع لیلاکوه در شهرستان لنگرود با عطر نان و پرتقال و بقعه ای نقره فام با نام 12 تن ، شاید این قابلیت را دارد تا بتواند بعنوان مقصد گردشگری نوینی برای نوروز تعریف شود.
برخی مورخان مانند عبدالحسین سعیدیان در کتاب ˈسرزمین و مردم ایرانˈ درباره لنگرود می نویسد: لنگرود از شهرهای استان گیلان و یکی از شهرهای زیبای ایران با پلی آجری با شیب دوچشمه ای و خانه های سفالی است، رودخانه لنگرود 27 متر پهنا دارد پلی آجری و شگفت انگیز با دو طاق برآمده برروی آن دیده می شود که به نام حاجی آقا پرد( پل ) معروف است.
شاید این نام از نام حاجی آقا بزرگ منجم باشی بر این پل نهاده شده است و به دو دلیل این شهر را لنگرود گفته اند؛ اول اینکه لنگرود در ابتدا لنگرگاه بوده و دوم آنکه لنگرود نام رودخانه ای است که از میان شهر می گذرد و به دریای خزر می ریزد، در گذشته کرجی ها می آمدند و درآن بارگیری می کردند.
و اینک دانستیم که لنگرود با 55 کیلومتر فاصله تا مرکز گیلان به سمت خاور ، تنها پل خشتی و جاده ای آکنده از عطر نان و پرتقال نیز نیست؛ بلکه تالاب بین المللی کیا کلایه، ساحل چمخاله، لیلاکوه، کوهپایه جنگلی خرما ، خانه های منجم باشی و دریابیگی و ... گردشگران را به خلق لحظه های خوش پذیرا می شوند.
بنا به تعاریف استادان گردشگری؛ اکوتوریسم (طبیعت گردی) سفری است مسوولانه به مناطق طبیعی که منجر به حفظ محیط زیست شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود؛ بهتر است، طبیعت را در سفر نخراشیم.
نوروز آمدنی است و تحفه ای برای یکان یکان مردم سرزمینمان؛ و گیلان ضیافتی است برای جشن سفر؛ ˈ60 ثانیه با نوروزˈ ایرنا لحظه ای است در این گذر ، تنها برای سلام به روزگاری نو ...
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"