كدخبر: ۷۰۳۳
تاريخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
گیلان؛ غار آویشو
غار آویشو با قدمتی در اعماق زمان - شاید 75 میلیون سال پیش - آنانی که گاه سفر به زمان در طبیعتی بکر برایشان جذاب است، می توانند آوایی از میلیون ها سال پیش غرق در موقعیت را در این مکان درک کنند.
گیلان را بایستی در چهار فصل دید و حظ جنگل و باران، برنج و شالی، رودهای خروشان و پامچال، زیستگاه قو و مرغابی، خروش روز و شب امواج دریا، جشن رنگ در لباس های محلی و رسوخ طعم طبیعت در غذاهای محلی و جشن ها و آیین ها و هزاران جاذبه طرح به طرح ...
گیلان - رشت - ماسال - شاندرمن؛ غار آویشو با انتهایی ناشناخته در منطقه ای کوهستانی در میان جنگل های شاندرمن و در حدود 37 کیلومتری جنوب غربی شهر شاندرمن قرار دارد.
این غار چندین سال قبل توسط افراد بومی مورد شناسایی قرار گرفت؛ ستون های آهکی چشم اندازهای زیبا و منحصر بفردی را در این غار به وجود آورده اند و دهانه غار به ارتفاع حدود 19 متر و عرض 14 متر که در میان غارهای کشف شده در استان نظیر آن یافت نمی شود.
تاکنون بیش از دو هزار متر از ژرفای غار آویشو که طولانی ترین غار استان گیلان محسوب می شود، توسط غارنوردان و کوه نوردان محلی مورد پیمایش و اکتشاف قرار گرفته است.
قرار گرفتن ˈغار آویشوˈ در مجاورت سنگ های دگرگونی کمپلکس شاندرمن که بقایای دگرگون شده از پوسته اقیانوسی پالئوتتیس به شمار می روند، بر زیبایی آن افزوده است.
در شهرستان ماسال بیش از 17 غار بزرگ و کوچک وجود دارد که بزرگ ترین آنها غار آویشو است که در ارتفاع یک هزار و 300 متری از سطح دریا و بین مناطقی همچون ˈ تائی بنهˈ ، ˈانده چوˈ و ˈخماسون ˈ در بستر دره ای کم آب قرار دارد.
این غار شگفت انگیز که در حوزه جغرافیایی بخش شاندرمن شهرستان ماسال واقع شده، از بزرگ ترین غارهای گیلان و در نوع خود یکی از کم نظیرترین غارها در سطح کشور است.
براساس پژوهش های زمین شناسان؛ قدمت غار آویشو که حدود دو کیلومتر طول دارد به حدود 75 میلیون سال قبل باز می گردد.
در این غار هفت آبشار و شمار زیادی قندیل وجود دارد و در صورت برنامه ریزی می توان طبیعت گردان زیادی را به این منطقه جذب کرد.
غار آویشو واقع در شاندرمن گیلان با قدمت 75 میلیون سال با پیگیری های متعدد و در راستای حفظ و نگهداری آثار و میراث تاریخی، طبیعی و معنوی با شماره 90 در فهرست آثار ملی طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
ماهیت علمی غار به عنوان یک میراث گرانبهای زمین ساختی و توانایی محیطی پیرامون آن انواع مختلف از گردشگری چون اکوتوریسم، ژئوتوریسم ، توریسم ورزشی، گردشگری زیست محیطی و گردشگری ماجراجویانه متناسب با محدوده غار را مساعد کرده است.
بنا به تعاریف استادان گردشگری؛ اکوتوریسم (طبیعت گردی) سفری است مسوولانه به مناطق طبیعی که منجر به حفظ محیط زیست شده و موجب بهبود کیفیت زندگی مردم محلی می شود؛ طبیعت را درک کنیم.
گاه حتی، یک به یک از مردمان سرزمین، تنها با رها نکردن زباله های تولید خود در طبیعت، پایداری جنگلی را پاس خواهند داشت چه رسد به اجرای فرهنگ جمع آوری زباله اطراف اسکان خود در طبیعت ، از سر لطف؛ ˈبهتر است مهربان تر بوده و طبیعت را نخراشیمˈ
نوروز آمدنی است و تحفه ای برای یکان یکان مردم سرزمینمان؛ و گیلان ضیافتی است برای جشن سفر؛ ˈ60 ثانیه با نوروزˈ ایرنا لحظه ای است در این گذر ، تنها برای سلام به روزگاری نو ...
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"