روزهای اندکی تا برگزاری مرحله دوم انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی در تاریخ 15 اردیبهشت 1391 باقی مانده است و فضای سیاسی و رسانهای کشور روز به روز شاهد جو انتخاباتی بیشتری در ۳۳ حوزه انتخابیه سراسر کشور میباشد؛ چرا که ۶۵ کرسی باقیمانده در مرحله دوم با توجه به مرزبندی و خط کشیهای جدید در طیفهای مختلف اصولگرایان، دارای اهمیت و جایگاه ویژهای است. شهروندان گیلانی نیز در مرحله نخست، ۱۰ نماینده خویش را شناختهاند و در مرحله دوم میبایست ۳ منتخب دیگر را در دو حوزه انتخابیه راهی بهارستان نمایند. در حوزه انتخابیه تالش، رضوانشهر و ماسال طی چند روز اخیر بر اساس اعلام نظر نهایی شورای نگهبان مبنی بر ابطال آراء فرد دوم (احسنالله رادمهر) به دلیل فقدان مدرک تحصیلی، درحال سپری نمودن حال و هوای متفاوتی است و همگان در انتظار نحوه چرخش ۳۷۰۰۰ رأی نفر دوم و چگونگی میزان تمایل مردم به نفرات اول (بهمن محمدیاری) و سوم (محمود شکری) میباشند که این امر در کنار نحوه تبلیغات و لابیهای سیاسیون، شور انتخاباتی گستردهای را در این منطقه به دنبال خواهد داشت.
و اما مرکز استان گیلان، حوزه انتخابیه رشت؛ شهری که به جهت شاخصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و … تشنه رسالت واقعی یک نماینده بر اساس کارآییهای لازم و منطبق بر خواست و مطالبات شهروندانش میباشد تا در دوره چهار ساله مجلس نهم، قربانی منافع شخصی نگردد! و فقدان صاحبنظران در این جایگاه مقدس، برای افکار عمومی در هالهای از ابهام قرار نگیرد! آری! افکار عمومی و مردم، داوران خوبی برای قضاوت هستند و تفاوت خادم با سیاستبازان را به خوبی تشخیص میدهند و نسبت به شعارها و یا برگههای تبلیغاتی غیرواقعی، آگاهیهای لازم را دارند و میدانند که فردی باید نماینده شود تا با بهرهگیری از تواناییهای شخصی و قدرت بیان، در یک مجلس کارآمد و عدالتمحور پیگیر مصوباتی باشد که گرهگشای کار مردم شهر و استانش باشد و اینگونه نقش سازنده و ماندگاری ایفا کند؛ نه آنچنان که برخی در ادوار گذشته به عنوان منتخب مردم، تنها وزنهای برای افراد سفارشی بودند!!! و به قول حافظ پرآوازه: هرکه شد محرم دل در حرم یار بماند وآنکه این کار ندانست در انکار بماند به هر تقدیر، در فرصت پیش آمده، به مهمترین مسئولیتهای هریک از چهار نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس نهم میپردازیم: ۱- سردار سید علی آقازاده دافساری: فرمانده سابق بسیج، سپاه و نیروی انتظامی، نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دوره هشتم مجلس شورای اسلامی ۲- مهندس غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی: مشاور معاون رئیس جمهور، رئیس سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران ۳- سردار نظرعلی علیزاده رودسری: فرمانده سابق سپاه و جانشین سپاه قدس گیلان، فرمانده سپاه پاسداران در شهرستانهای مختلف استان ۴- مهندس جبار کوچکینژاد ارم ساداتی: مدیرکل سابق آموزش و پرورش گیلان، نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی
در این بین، بهنظر میرسد ورود و حمایت دکتر حسن تأمینی لیچائی با کسب بیش از ۸۰ هزار رأی به عنوان نخستین پیروز در مرحله اول انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی از مهندس جعفرزاده و سردار علیزاده، مختصات رقابت در مرحله دوم انتخابات پیش روی رشت را با گمانهزنیهای فراوان در اذهان عمومی روبهرو نموده است. همچنین دو نامزد دیگر برای استمرار حضور در بهارستان، مستلزم رو نمودن برگی نو در ساختار فعالیتها و تبلیغات خویش هستند تا به نوعی در عرصه رقابت باز نمانند! اما کمی به مرحله نخست تبلیغات انتخاباتی باز گردیم. از جمله شعارهای مشترک تمامی چهار نامزد فوق، اصل "قانونگرایی" بود و از آنجایی که این وظیفه مهم با توجه به نوع مسئولیت آینده آنها، از اهمیت دوچندانی برخوردار است، به واقع تا چه حدی شاهد رعایت دستورالعملهای ابلاغی در مورد شیوه قانونی تبلیغات از سوی هریک از نامزدها بودیم؟ آیا بزرگوارانی که خود را باتجربه میدانستند، بیشتر به رعایت قانون همت گماشتند یا خیر؟ (سئوالی که پاسخ آن در وجدان بیدار همشهریان رشتی به روشنی آشکار است!) اینجاست که مردم حق دارند تا در برابر دیگر وعدههای به مراتب رؤیاییتر و هیجانیتر، تردید نمایند! به قول جامی: ذات نایافته از هستی بخش کی تواند که شود هستی بخش؟! در پایان امیدواریم که تمام توان و قدرت نمایندگان آینده به شعارهای غیرواقعی دوران انتخابات ختم نشود و در واقع رجالی به خانه ملت راه یابند که با طرح مشکلات و مصائب مردم منطقه خویش در تریبون ملی، نسبت به تخصیص اعتبارات لازم، فعال و کوشا باشند و خدای ناخواسته افرادی را روانه کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی نکنیم که حاصل حضورشان، سیر نزولی در روند تحولات و تصویب قوانین باشد! پس بیایم "این سه نفر" باقیمانده را با دقت کافی انتخاب کنیم و گیلان را دریابیم که دیگر روشهای آزمون و خطا برایمان عایدی ندارد!
www.guilanian.ir
نظرات بینندگان:
بین نمایندگان گیلان، محمدیاری انصافاً صدای گویای دفاع از مظلومیت ما در برابر زیادهخواهیهای استانهای همجوار خصوصاً غربی است. امیدوارم انتخاب شود.
نتیجه انتخابات تالش نشون داد که تحلیل نویسنده درباره تالش کاملاً غلط و نشاندهنده عدم دید درست است!!!
کجای این تحلیل، نامی از پیروز انتخابات در تالش برده شده است؟ باز هم نخوانده قضاوت کردیدددد؟!