كدخبر: ۳۹۲۳
تاريخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۰
ارسال به دوستان
نسخه چاپي
وقایعنگاری "سایه روشن" بر بوم "لاهیگ" [2]
شنیده شده است، زمزمه حضور مجدد کامل خیرخواه در صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی به تشدید چنددستگی بین حامیان سابق وی و نماینده کنونی لاهیجان و سیاهکل انجامیده است...
"سایه روشن" عنوان بخش جدیدی است که از این پس هر از چندگاه در مدار قانون و اخلاق به نقل شنیدهها و شایعات غیررسمی محافل سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در "لاهیگ" میپردازد. مطالب منتشر شده در این بخش بر اساس آنچه در عرف جامعه به اخبار غیررسمی و شایعه ـ نه تخریب و بداخلاقی ـ موسوم است، الزاماً قرین به صحت نبوده و همچنین مورد تأیید یا رد "لاهیگ" هم نیست. "سایه روشن" در این وادی تنها در تلاش است با دیدهبانی و نظاره پیرامون خود، مخاطبان فهیم "لاهیگ" را با حرف و حدیثهای سپید و سیاه جامعهشان آشنا نماید و از سویی، مسئولان را با وظیفه سترگ پاسخگویی خود تنها نگذارد.
"لاهیگ" با آغوشی گشاده از دریافت اخبار و گزارشهای مردمی استقبال میکند و پیشاپیش از همه شخصیتهای حقیقی و حقوقی که در این بخش، مورد التفات "سایه روشن" قرار میگیرند میخواهد تا نقد، نظر، پیشنهاد، جوابیه، اصلاحیه و پاسخ خود را در بخش نظرات همین صفحه یا به نشانیinfo@lahig.ir برایش ارسال نمایند.
© شنیده شده است، با توجه به فرارسیدن موعد بازنشستگی فرماندار لاهیجان طی یک ماه آینده و درپیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت نظر خاصی به انتخاب فرماندار این شهرستان دارد. در عین حال گفته میشود، نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی به تازگی با محمد آقاجانزاده (فرماندار سیاهکل)، مختار رضایی (معاون سیاهکلی فرمانداری رضوانشهر و کارشناس سیاسی سابق فرمانداری سیاهکل)، حسن اسماعیلیان (معاون کیاشهری فرمانداری لاهیجان) و سیدرضا جوادپور (فرماندار ماسال) جهت تصدی فرمانداری لاهیجان مذاکره کرده و رایزنیهایی را با استانداری گیلان آغاز نموده است. همچنین شنیده شده است، نماینده بخشدار رودبنه را جهت تصدی بخشداری مرکزی لاهیجان به استانداری گیلان تعرفه نموده است. طیفهای سیاسی حامی دولت نیز از شش سال گذشته همچنان در چنددستگی و بینظری نسبت به انتصاب مدیران شهرستان بهسر میبرند.
© شنیده شده است، درپی تصویب اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و افزودن شرط حداقل 5 سال سابقه مدیریت سیاسی، حرفهای، قضایی، اجرایی، آموزشی و پژوهشی پس از اخذ مدرك تحصیلی كارشناسی ارشد، شماری از نامزدهای احتمالی حوزه انتخابیه لاهیجان و سیاهکل در انتخابات مجلس نهم ناگزیر به ترک صحنه شدهاند که از جمله آنها به محمد امیری میکال، علينقي خانیپور، رحیم سعادت میرقدیم، مهدی شمس و محمد فرخی اشاره میشود. از سوی دیگر، نمایندگان خانه ملت با افزودن تبصرهای به این طرح مقرر کردند در صورتی که یک شخص، یک دوره نمایندگی مجلس را تجربه کرده باشد، یک مقطع تحصیلی برای آن محاسبه خواهد شد. اما نکتهای که نمایندگان در تصویب این طرح از آن غافل بودند، تعریف واژه "دوره نمایندگی" است که مطابق اصل 63 قانون اساسی، چهار سال کامل میباشد. از اینرو بر اساس این مصوبه مجلس شورای اسلامی، یوسف قاسمی و بیش از 90 نفر از نمایندگان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی که برای اولین دوره در خانه ملت حضور دارند، قادر به شرکت در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی نبوده و از میان نامزدهای احتمالی تنها اسماعیل بابایی، کامل خیرخواه، حجت رفیع پرهیزکار، علی زلفی، محمدعلی سارنگ، محمود صابر همیشگی، محمدمهدی قربانی، محمد کارگر، ایرج ندیمی، ذبیح نیکفر، بهمن (یا بهرام) یعقوبی و محمدرضا یمقانی حائز این شرایط خواهند بود.
© شنیده شده است، برخی از اعضای شورای اسلامی شهر لاهیجان مدتها در تلاش بودند تا مهدی شمس را نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی نمایند. همچنین گفته میشود، جمعی از اصولگرایان لاهیجان همچنان در تلاشاند تا امام جمعه لاهیجان را مجاب به حضور در انتخابات مجلس نهم نمایند. زمزمه حضور حامد رنجبر از زمانی آغاز شد که تحرکات اعضای دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت برای حضور فرزند وی در انتخابات بیشتر شده است. در همین راستا شنیده شده است، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت در گفتوگوی تلفنی با دبیر شورای نگهبان از عزم فرزند خود برای شرکت در انتخابات مجلس نهم خبر داده و خواستار مساعدت شورای نگهبان در اینخصوص شده است.
© شنیده شده است، تعدادی از کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس شورای اسلامی در محافل و مجالس خصوصی مدعی حمایت ایرج ندیمی (نماینده دورههای ششم و هفتم و معاون کنونی وزارت صنایع و معادن) از خود هستند. این درحالی است که ندیمی در مورد حضور یا عدم حضور خود در انتخابات پیش رو تاکنون اظهار نظری نکرده است. همچنین گفته میشود، ندیمی به منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از تحریف اقدامات و فعالیتهای خود در دو دوره مجلس شورای اسلامی تصمیم دارد مجموعه اسناد و مکاتبات پیگیریهای خود را در بیش از 30 هزار صفحه به صورت کتاب و لوح فشرده منتشر نماید.
© شنیده شده است، زمزمه حضور مجدد کامل خیرخواه در صحنه انتخابات مجلس شورای اسلامی به تشدید چنددستگی بین حامیان سابق وی و نماینده کنونی لاهیجان و سیاهکل انجامیده است. چرا که در انتخابات دوره پنجم و هفتم، یوسف قاسمی و ایرج شمسی از اعضای اصلی ستاد خیرخواه در شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل بودند.
©
شنیده شده است، تصمیم اخیر شورای شهر و شهرداری لاهیجان درخصوص طراحی و احیای نماد قدیمی چهار چراغ در میدان شهدای این شهر، با مخالفت تعدادی از نهادهای دولتی و گروههای مذهبی لاهیجان مواجه گردیده و نیمهکاره رها شده است. منتقدان که در زمان تخریب و حذف میدان شهدا تا کنون واکنشی از خود نشان نداده بودند، در هفتههای گذشته، بیاحترامی به خون شهدا و احیای نمادهای زمان طاغوت را از جمله دلایل مخالفت خود اعلام کردهاند. این درحالی است که پیش از این، شهردار لاهیجان زمان بهرهبرداری از این پروژه را مرداد امسال اعلام کرده بود.
© شنیده شده است، از میان برادران بهرام یعقوبی (نماینده دوره چهارم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی) و بهمن یعقوبی (مدیرعامل مجمع خیرین مدرسهساز گیلان) هنوز مشخص نیست که کدامیک نامزد انتخابات مجلس خواهند شد. هر دو برادر درحال رایزنی و فعالیت انتخاباتی هستند؛ گرچه حضور بهمن یعقوبی در مجالس و محافل پررنگتر است.
© شنیده شده است، اسماعیل بابایی که پسرخاله نماینده مجلس شورای اسلامی و صاحب دفترخانه اسناد رسمی در سیاهکل میباشد، درحال فعالیت برای حضور در انتخابات مجلس نهم است. همچنین گفته میشود، پس از زمزمه نامزدی بابایی و انتقادات شدیداللحن او از عملکرد یوسف قاسمی که به جدا شدن بسیاری از دوستان و هواداران نماینده انجامیده است، نزدیکان نماینده پرده نوشتهای با مضمون "ما یوسف خود نمیفروشیم ... تو سیم سیاه خود نگهدار" در خیابان محل کار بابایی نصب نمودهاند. از سوی دیگر شنیده شده است، با هدف تهدید و تطمیع همزمان بابایی، به او پیشنهاد تصدی فرمانداری لاهیجان و پخش مدارکی علیه او نیز داده شده است.
© شنیده شده است، در ادامه سریال انتصابات فامیلی در شهرستانهای لاهیجان و سیاهکل، دختر نماینده مجلس شورای اسلامی که فارغالتحصیل رشته مامایی است، به زودی به عنوان رئیس اداره بهزیستی لاهیجان جایگزین دکتر حمیده پورفهیم خواهد شد. همچنین همسر همین دختر و داماد الیگودرزی نماینده چندی پیش به عنوان رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیاهکل و برادر نماینده نیز چندی پیشتر به عنوان سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان لاهیجان منصوب شده بود.
© شنیده شده است، نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در مراسم کلنگزنی فاضلاب شهر سیاهکل، تعداد مخالفین خود را در این شهرستان تنها 2 مینیبوس و در لاهیجان 3 اتوبوس اعلام نموده و گفته مخالفین من عقل و شعور ندارند! همچنین گفته میشود، وی به تازگی در اظهار نظر دیگری اعلام نموده است: نیکفر لال و ندیمی کلاش است!
© شنیده شده است، در جریان رسیدگی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یکی از بندهای لایحه بودجه سال 1390 کل کشور، نماینده ارومیه در موافقت با پیشنهاد حذف بند الحاقی 90 اظهار داشت: این بند را بانك مركزی پیشنهاد داده است. ما بانك مركزی را قبول نداریم، چرا كه این بانك وامهای كلان و میلیاردی به گردن كلفتها و مفتخورها میدهد. نادر قاضیپور با بیان اینكه رحیممشایی بیدین پولها را میگیرد، افزود: در این بند الحاقی كه ناظر بر نحوه بازپرداخت اقساط وامهای بانكی است، چارچوب زمانی، مقررات قانونی و ... روشن نشده است و این بند موجب سوء استفاده دریافتكنندگان وامهای كلان خواهد بود. وی در خاتمه از نمایندگان خواست كه به پیشنهاد حذف بند الحاقی 90 لایحه بودجه رأی مثبت دهند و ادامه داد: مجلس نباید زمینه سوء استفاده مفتخورها را فراهم كند. در ادامه، نماینده لاهیجان و سیاهكل در تذكری آییننامهای به مواد 23 و 77 آییننامه داخلی مجلس استناد كرد و اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی جای بحث و تبادل نظر كارشناسی است. یوسف قاسمی افزود: بیان سخنان توهینآمیز دور از شأن مجلس است و هیأت رئیسه مجلس باید از بروز سخنان توهینآمیز نسبت به افراد و اشخاص جلوگیری كند. وی همچنین با اشاره به تذكر نادر قاضیپور كه درخصوص سوء استفاده عدهای از بیتالمال بود، گفت: ترسم نرسی به كعبهای اعرابی... كاین ره كه تو میروی به تركستان است. محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز که در جایگاه هیأت رئیسه نشسته بود، یکباره گفت: با ترکستان چهکار دارید؟ علی لاریجانی هم که از این واکنش فرهنگی خندهاش گرفته بود، گفت: چه بگویند، رشتستان خوب است؟ اما علاوه بر فرهنگی، این موضوع به قاضیپور و جهانگیرزاده که نمایندگان آذری زبان مجلس هستند نیز برخورد. به همین دلیل با داد و فریاد خواستار بیان تذکر بودند که نهایتاً به جهانگیرزاده اجازه داده شد. این نماینده ارومیه هم گفت: مجلس مظهر انسجام ملی است. آقای قاسمی به استناد چه اصلی از آییننامه چنین تذکری دادند و اهانت کردند؟ لاریجانی هم در پاسخ گفت: شعری که خوانده شد، شعر متعارفی است و ایشان قصدی نداشتند. من هم شعرشان را ترمیم کردم تا گلایهای پیش نیاید. یک شوخی بود و تذکر دوستانه. لازم است که متانت مجلس در بحثها حفظ شود.
© شنیده شده است، یکی از مدیران منصوب در شهرستان سیاهکل که فاقد مدرک دیپلم بوده و اقدام به ارائه مدرک تحصیلی جعلی به سازمان متبوع خود نموده و از ادامه کار او جلوگیری بهعمل آمده بود، با حمایت مجدد نماینده مجلس با امکانات و مزایای خودرو دولتی و خانه سازمانی دوباره مشغول به کار شده و همزمان دانشجوی کاردانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیاهکل میباشد.
© شنیده شده است، پس از کنارهگیری رضا وفایی مقدم از مسئولیت شهرداری دیلمان، نماینده مجلس، شورای اسلامی شهر دیلمان را جهت انتصاب مهران زینعلی به عنوان شهردار این شهر کوهستانی تحت فشار قرار داده که با مخالفت اعضای شورا مواجه شده است. زینعلی که مسئول وب سایت شخصی نماینده مجلس و همزمان مسئول فنآوری اطلاعات، روابط عمومی و حراست دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیاهکل است، همسر سمیه رنجبر (عضو شورای اسلامی شهر سیاهکل) میباشد. همچنین گفته میشود، نماینده مجلس به تازگی نیز یکی از بستگان خود به نام ترشیزه که بازنشسته اداره جهاد کشاورزی کرج میباشد را به این شورا معرفی نموده، ولی پس از اعلام عدم تأیید صلاحیت نامبرده از سوی استانداری گیلان، فرماندار سیاهکل را برای تأییدیه گرفتن تحت فشار قرار داده است.
© شنیده شده است، گسترش عمق و دامنه اقدامات و فعالیتهای شخصی و مداخلهجویانه اعضای دفتر نماینده مجلس در سطح شهرها و روستاهای مختلف لاهیجان و سیاهکل، انتقادات و اعتراضات مردم و مسئولان را علیه نماینده برانگیخته است. عزل مدیران غیرهمسو و نصب مدیران غیر واجد شرایط، تحت فشار قرار دادن مدیران برای جذب و استخدام افراد مورد نظر، برکناری یا جابهجایی کارکنان منتقد یا وابسته به رقبا در سطح ادارات و سازمانها، بساز و بفروشی در مناطق مختلف، استخدام خانواده درجه یک در ادارات و شرکتها و ... از جمله مسائلی است که منتقدان به آنها اشاره میکنند.
© شنیده شده است، علی معتمدی (مسئول روابط عمومی اداره آموزش و پرورش سیاهکل و رئیس ستاد ذبیح نیکفر در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی) با فشار اعضای دفتر نماینده برکنار و به شهر دیگری تبعید شده است.
© شنیده شده است، نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در 12 بهمن سال گذشته طی تذکر آییننامهای به وزیر صنایع و معادن، متذکر شده است: "متأسفانه درخواست نمایندگان و مکاتبات و دستورات وزیر در مجموعه مورد توجه و اقدام قرار نمیگیرد و معاون پارلمانی بنا به سوابق و عادت، قصد گفتاردرمانی را دارند که مسائل با الفاظ قابل پیگیری نیست. بنده تا کنون سه مورد را در دست بررسی از طریق آن وزارت در درخواست و مکاتبات داشتم که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است و این رویه باعث تقابل خواهد شد و تعامل موجود را متزلزل خواهد کرد." این درحالی است که به استناد سایت شخصی یوسف قاسمی، وی طی سه سال گذشته کمتر از 15 مکاتبه با این وزارتخانه و آنهم درخصوص اشتغال، انتقال، امریه سربازی و درخواست تسهیلات ارزی و ریالی برای متقاضیان سرمایهگذاری داشته است. همچنین گفته میشود، علت اصلی این تذکر، عدم اجابت درخواست انتصاب فردی به نام "نجفی" به عنوان رئیس اداره دخانیات شهرستان لاهیجان طی دو سال گذشته است که نظیر همین مورد را مرداد سال گذشته در درخواست مشابهی از وزیر جهاد کشاورزی و عدم اجابت وزیر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و متعاقب آن توهین به وزیر و پاره نمودن درخواست از سوی نماینده شاهد بودیم که این حرکت زننده و ناشایست موجب تیرگی روابط وزارت جهاد کشاورزی با خانه ملت شده بود.
© شنیده شده است، خداداد قنبرزاده (مشاور و مدیرکل سابق حوزه استاندار گیلان که به تازگی معاون عمرانی فرمانداری لاهیجان شده است) درحال رایزنی جهت حضور در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه رودسر و املش است. پیش از این، تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی رودسر، املش و چابکسر با تشکیل جمعیت یاران آفتاب (حامیان پیشرفت و توسعه) به دنبال متقاعد نمودن روحالله قهرمانی چابک (استاندار سابق گیلان و سفیر ایران در کویت) جهت حضور در صحنه انتخابات مجلس نهم بودند.
© شنیده شده است، در فرآیند برکناری شهردار لنگرود، یکی از اعضای شورای اسلامی این شهر که پیش از آن عزل و فاقد حق رأی بود، در این رأیگیری مشارکت داشته و این استیضاح را با مشکل قانونی مواجه نموده است. حسن پورقربان یکبار پیش از این نیز در اسفند سال 1388 برکنار و مجدداً به شهرداری بازگشته بود. همچنین گفته میشود، شهردار انزلی هم که پس از استیضاح شورای اسلامی این شهر با حکم دیوان عدالت اداری به سر کار خود باز گشته بود، اینبار از سوی یکی از شعب اجرای احکام این دیوان به پنج سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است.
© شنیده شده است، معاون امور مجلس رئیس جمهور در حكمی دکتر محمود دهگان را به عنوان معاون امور اجرایی مركز تحقیقات و اطلاعرسانی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری منصوب كرده است. محمود دهگان برادر مرحوم حسن دهگان (نماینده دوره پنجم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و معاون سابق وزارت راه و ترابری كه در سانحه هوایی كشته شد) است که در کارنامه فعالیتهای خود، معاونت فرمانداری فومن و بخشداری صومعهسرا را دارد و در انتخابات دوره هشتم مجلس شورای اسلامی نامزد نزدیک به حزب کارگزاران بوده است.
© شنیده شده است، تعدد کاندیداهای آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی برای سیدمهدی صادق (نماینده کنونی مجلس) دردسرساز شده است. از دکتر محمدعلی قربانی (برادرزاده نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت و نامزد راهیافته به دور دوم انتخابات گذشته)، دکتر کیانوش صادق دقیقی (نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی)، محمدعلی رمضانی (مدیرکل تعاون گیلان و فرماندار سابق آستانه اشرفیه)، سرهنگ گلباغی (فرمانده سابق سپاه سیاهکل و معاون امور اقشار سپاه قدس گیلان)، علیرضا غلامی (فرماندار سابق لنگرود)، علی جعفری (مدیر سابق امور آب و فاضلاب روستایی آستانه اشرفیه)، دکتر داداشی، دکتر رهبر، روحالله شعبانی (کارشناس ارشد کشاورزی) و علی مصفا (کارشناس ارشد هنر و نامزد دوره گذشته انتخابات) به عنوان کاندیداهای احتمالی حوزه انتخابیه آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر نام برده میشود.
© شنیده شده است، نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی به وزیر كشور در مورد تغییر معاون فرمانداری آستانه اشرفیه به دلیل نارضایتی مردم تذكر داده است.
© شنیده شده است، دکتر احمد نصرتی راد (نماینده اسبق رشت در مجلس شورای اسلامی، معاون سابق اداری و مالی استانداری گیلان و رئیس ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف)، دکتر محمدباقر نوبخت (نماینده اسبق رشت در مجلس شورای اسلامی و معاون پژوهشهای اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام)، دکتر رمضانعلی صادقزاده (نماینده سابق رشت در مجلس شورای اسلامی)، احمد رمضانپور (نماینده اسبق رشت در مجلس شورای اسلامی)، هاجر تحریری نیکصفت (نماینده سابق رشت در مجلس شورای اسلامی)، سیدکاظم دلخوش (نماینده کنونی صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی)، دکتر حسن تأمینی، علی آقازاده، جبار کوچکینژاد، ناصر امینی (مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان)، مجتبی شفیعی (مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان)، ولیالله عظمتی (فرماندار رشت)، حجتالاسلام سعید مهدوی (مدیرکل سازمان ملی جوانان گیلان)، هادی رمضانی (عضو شورای اسلامی شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان رشت)، رسول سماکچی (مدیرعامل سابق شرکت سبحان دارو)، محمدعلی یوسفی (مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان) و سیدرضا موسوی روزان (مدیرکل سابق زندانهای گیلان) برای حضور در صحنه انتخابات مجلس نهم درحال ارزیابی فضای سیاسی و اجتماعی شهرستان رشت میباشند.
© شنیده شده است، رئیس سازمان آموزش و پرورش گیلان که در محافل سیاسی از نامزدی او در انتخابات مجلس شورای اسلامی سخن گفته میشد، به تازگی اعلام کرده است: به هیچ وجه در فكر این قضایا نیستم و هیچگاه از اینكه در آموزش و پرورش خدمت كنم دست نخواهم كشید و هیچ جایی را با آموزش و پرورش عوض نمیكنم، مگر اینكه عذر مرا از این نهاد مقدس بخواهند. همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان که نامزد انتخابات دوره هفتم مجلس شورای اسلامی از بندر انزلی بوده و تا پیش از این گفته میشد خود را برای انتخابات مجلس نهم آماده میکند، تصمیم قاطع خود را برای عدم حضور در انتخابات پیش رو اعلام کرده است.
© شنیده شده است، رئیس سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی گیلان گسترش آزادراه، راه آهن و فرودگاه در گیلان را در ورود جمعیت به استان و تخریب اراضی كشاورزی تأثیرگذار دانسته و با اشاره به تغییر كاربری 700 هكتار اراضی كشاورزی برای احداث شهركهای صنعتی، 400 هكتار از اراضی كشاورزی برای احداث مسكن مهر و برنامهریزی بر اساس آمار و ارقام غلط، ساخت آزادراه دریایی آستارا به گنبد (که مورد حمایت استاندار سابق گیلان بود) را پرداختن به توهمات اعلام نموده كه تبلیغات وسیعی در سطح كشور برای آن صورت گرفت.
© شنیده شده است، درپی انتزاع استان گیلان از منطقه 3 و تأسیس منطقه 17 دانشگاه آزاد اسلامی، هیچیک از گزینههای مطرح موفق به کسب کرسی ریاست و دبیری این منطقه نشدند. بر این اساس، طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر احمد شاهورانی (رئیس منطقه 3) و دکتر علیرضا اقدامی (معاون آموزشی واحد رشت) به ترتیب به عنوان رئیس و دبیر منطقه 17 دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شدند. پیش از این از دکتر فریدون رهنمای رودپشتی و دکتر جعفر حسینچی به عنوان گزینههای ریاست و دکتر سیدحجت مهدوی سعیدی، حجتالاسلام دکتر حسین میرابراهیمی، دکتر حسن کفایتی و دکتر رضا رشیدی حقی آستانه به عنوان گزینههای دبیری منطقه 17 نام برده میشد.
© شنیده شده است، شرکت الکتریک ایران ـ رشت که در سال 1334 تأسیس و پس از فراز و نشیب مالکیتی سرانجام در سال 1368 موفق به دریافت پروانه بهرهبرداری تولید کلید و پریز، سرپیچ، قاب کنتور و ... به ظرفیت اسمی 31 میلیون قطعه و اشتغالزایی هزار نفر گردید و 88/71 درصد از سهام آن به مبلغ بیش از 2 میلیارد تومان در سال 1382 توسط یکی از شرکتهای وابسته به سازمان بازنشستگی کشوری به همسران چهار تن از شهرداران اسبق تهران به نمایندگی غلامرضا قبه (معاون غلامحسین کرباسچی) واگذار شده است، از هفت سال و نیم گذشته تا کنون بهرغم آماده بودن نسبی ساختمانها و ماشینآلات خطوط تولید، اقدامی در جهت راهاندازی مجدد آن صورت نگرفته و 995 کارگر سهامدار این شرکت همچنان در بلاتکلیفی بهسر میبرند.
© شنیده شده است، با آغاز فعالیت کارخانجات چای، این واحدها به دلیل افزایش قیمت حاملهای انرژی (علیالخصوص نفت گاز) با مشکل جدی مواجه شدهاند؛ زیرا برای تولید هر کیلوگرم چای خشک حدود 8/0 لیتر سوخت مورد نیاز است که با افزایش قیمت فعلی حدود 25 درصد بر قیمت تمام شده محصول خواهد افزود. این درحالی است که واحدهای چایسازی با شرایط گذشته، اغلب به سختی و با مشقت فراوان ادامه فعالیت میداده و با وضعیت فعلی قادر به ادامه کار نخواهند بود.
© شنیده شده است، از حدود 800 واحد تولیدی مصالح و فرآوردههای ساختمانی مشمول مصوبه استاندارد اجباری در گیلان، حدود 650 واحد فاقد نشان استاندارد میباشند و تاکنون فقط 266 واحد تولیدی شرایط مورد نظر استاندارد را تأمین نمودهاند.
© شنیده شده است، با آغاز به کار استاندار جدید گیلان، حضور مازندرانیها در مناصب ستادی استانداری پررنگتر شده است. مهدی سعادتی در اولین حکم انتصاب خود، محمدحسین طبرستانی راد را به عنوان مشاور و مدیرکل حوزه استاندار، جايگزين خداداد قنبرزاده نمود و در ادامه، محمدمهدی آل حبیب را به سمت مشاور اجتماعی، حسین خرمجاه را به سمت مشاور اجرایی، محمد موازی را به سمت مشاور فرهنگی، علیاصغر بستانی (معاون سابق توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان) را به عنوان رئیس گروه مشاوران، حجتالاسلام مجتبی اشجری (رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان) را به عنوان مشاور در امور روحانیت و حوزه، محمد پارسا (رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار گیلان و کشور) را به عنوان مشاور امور اشتغال و كار و كارگری و هادی عاشوردهی (مشاور امور بینالملل استاندار سابق گیلان و دبیر اتاق تعاون گیلان) را به عنوان مشاور امور بینالملل خود منصوب كرد.
همچنین از دکتر یحیایی رودباری به عنوان مشاور اقتصادی استاندار گیلان، کریمی به عنوان مسئول تشکیل بانک اطلاعاتی مدیران گیلان، محمدتقی نجفزاده (مدير حراست دانشگاه علوم پزشكي گيلان و همكار سابق استاندار در بسيج مازندران) به عنوان مدیرکل بازرسی و بررسی شکایات استانداري، ميثاق بكيان (مدير نيمه مازندراني مؤسسه مردمنهاد تفحص سيره شهدا) به عنوان مديركل فنآوري اطلاعات استانداري، فردين مهرابيان (مدير مازندراني روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي گيلان) به عنوان رئیس اداره روابط عمومی استانداري و داماد استاندار به عنوان رئیس مرکز حراست استانداری گیلان نام برده میشود. از سوی دیگر گفته میشود، تغییر معاون سیاسی و امنیتی، رئیس گروه مشاوران جوان و چند مدیرکل ستادی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد که برخی از جانشینان آنها، مازندرانی خواهند بود.
محمدحسین طبرستانی راد همانگونه که از نامش هویداست، مازندرانی است، ولی مدعی رشتی بودن خود است. وي مديرعامل شركت بازرگاني عقيق حسام قشم و نائب رئيس هيأت مديره شركت گسترش سازه حسام قشم است و در روز نهم فروردين سال جاري به عنوان رئيس هيأت مديره شركت درفك عمران گيلان، جايگزين خداداد قنبرزاده شده است. محمدمهدی آل حبیب نیز اهل نوشهر، متولد سال 1366، مجرد و دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی است. وی پیش از این، مسئول دبیرخانه دفتر نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، عضو شورای راهبردی جمعیت آبادگران ایران اسلامی، کارمند شهرداری منطقه 5 تهران، عضو کمیسیون فرهنگی و سیاست داخلی گروه مشاوران جوان، عضو شورای رسانه ستاد محمود احمدی نژاد در سال 1388 و مشاور نیروگاه توربین محرکه برق هامون در سال 1389 و نویسنده وبلاگ "مهر جاودان" است.
سایت خبری تحلیلی "مشرق" پیش از این در خبر انتصاب مشاور اجتماعی استاندار گیلان اعلام کرده بود: "طی حکمی از سوی استاندار جدید گیلان، محمد آل حبیب وبلاگنویس حامی مشایی مشاور اجتماعی استاندار گیلان شد." محمدمهدی آل حبیب نیز در پاسخ به منتقدان خود در وبلاگ "مهر جاودان" نوشت: "سنگینی باری که خدا بر دوش ما میگذارد، آنقدر نیست که کمرمان را خرد کند، آنقدر است که ما را برای دعا به زانو درآورد... از خدا میخواهم که راه درست را خودش برایم رقم بزند و اگر خطا و قصوری داشتم ببخشد. در این چند روزه اخیر خبری مبنی بر انتصاب اینجانب به عنوان مشاور امور اجتماعی استانداری گیلان منتشر شد كه لازم دانستم در مورد حاشیههای ایجاد شده آن به بیان چند نكته ضروری اقدام كنم.
یکم. پایگاه اطلاعرسانی مشرق نیوز كه گردانندگان آن از برادران خوب و متدین انقلابی میباشند، خبر فوق را طوری منتشر كردند كه بهدور از اخلاق رسانهای و عرف بود؛ به تبع آن، سایتهای خبری همچون آینده، البرز، شفاف، فردا نیوز، جنوب نیوز، اصولگرا و روزنامههای خراسان، قدس، مردمسالاری و چند رسانه ضد انقلاب! بهرهبرداری كردند.
دوم. بنده به هیچ گروه و جریان خاصی تعلق ندارم و خودم را سرباز محض برای حضرت آیتالله العظمی الامام خامنهای میدانم.
سوم. حمایت از دولت مكتبی و در رأس آن رئیس جمهور ولایتمدار را تحت لوای منویات رهبری فرزانه از وظایف خود میدانم.
چهارم. اینجانب سابقاً در مسئولیتهای متعدد دیگری همچون دفتر نماینده مردم شریف كرج در مجلس شورای اسلامی (دوره هفتم، جناب آقای رشید جلالی)، شهرداری منطقه پنج تهران و ... خدمتگزاری كردم و از وبلاگنویسی! به مسئولیت جدید نرسیدم."
© و دست آخر اینکه، یکی از نویسندگان سایت تازه وارد "گیلانیان" (وبگاه حامیان پیشرفت و توسعه گیلان) در یادداشتی با عنوان "شایعات پرمعنا؟!" به بیان نکات قابل توجهی پرداخته است که خالی از لطف نیست: "هرچه به اسفند نزدیک میشویم، بازار شایعات در زمینه اعلام نامزدی افراد با گرایشهای مختلف در انتخابات مجلس شورای اسلامی بیشتر میشود و گمانهزنیها در مورد حضور و عدم حضور سرشناسان به شکل چشمگیری افزایش مییابد. در این بین، کانون و نقطه ثقل شایعات در رشت و مرکز استان وجود دارد. البته من در این نوشته قصد ندارم از افرادی که برای رشت مطرح هستند سخنی به زبان بیاورم، اما مطرح شدن نام سه نفر در محافل دوستانه و خصوصی برای من جالب بود.
اصل ماجرا این است که شنیده میشود یکی از نمایندگان فعلی که در شهری دیگری افتخار نمایندگی خانه ملت را به دوش میکشد، ستاره اقبالش در این شهر رو به افول است و قصد دارد وارد کارزار انتخاباتی رشت شود و حتی با اقبال بخشی از جریانات سیاسی و مردم نیز مواجه شده است.
شایعه دوم اینکه یکی از نمایندگان قبلی رشت که چندین دوره رأی اعتماد مردم را بهدست آورده بود و چند سالی است که از این فضا دور شده، فیلش یاد هندوستان کرده و احتمال دارد که بازگشت دوبارهای داشته باشد. من در زمینه تأیید یا رد این شایعات داوری نمیکنم؛ به هر حال با آغاز نامنویسیها، دروغ و راست شنیدهها و صحت و سقم تحلیلها مشخص میگردد. اما چه شده که این شایعات مطرح میشود و دهان به دهان میچرخد؟ چرا فردی که در شهر خودش در دور قبل به سختی بالا آمد، قصد دارد رشت را برای مبارزهاش انتخاب کند؟ چرا این شایعات به صورت مداوم تکرار میشود؟ چرا فردی که چند دوره قبل به خاطر ترس از انتخاب نشدن، لقای نمایندگی را به عطایش بخشید، شایعه حضورش دوباره مطرح میشود؟ در کنار این شایعات، چرا درحالی که استاندار سابق گیلان در کسوت سفیر کبیری ایران خدمت میکند و باید برای حضور در انتخابات حداکثر تا ماه دیگر استعفا دهد، شایعه حضور وی در انتخابات با استقبال افکار عمومی مواجه میشود و تب رقابتها را تندتر میکند؟
آیا عملکرد نمایندگان فعلی رشت در گرم شدن این شایعات نقشی ندارد؟ وقتی دو تن از این آقایان در این سالها پیگیری مطالبات اکثریت مردم را در فراهم کردن بسترهای رشد و توسعه گیلان رها کردند و با فرصتسوزیهای متعدد تنها به دنبال تأمین خواستههای بخش محدودی از همفکران خاص خود، مدام به دنبال تغییرات در سطوح مدیریتی استان از بالا به پایین بودند و بهجای پیگیری مطالبات بهحق استان در تهران، اجرای طرح به اصطلاح پالایش مدیران در دولت همفکر با خود را مطرح میکردند و اصلاً به این تناقض توجه نداشتند که مگر میشود از دولتی تمامقد دفاع جانانه کرد و از آن طرف بیشتر نمایندگان منصوب این دولت در استان را ـ بهویژه در عالیترین سطحش ـ به باد انتقاد و تخریب گرفت و فضای کاری را برای آنان ناامن کرد؟ و ما مانده بودیم که دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟! آیا این شایعات و استقبال از مطرح شدن نامهای مختلف بدون توجه به صحت آنها، نتیجه این تناقض رفتارها و به حاشیه راندن مسائل اصلی گیلان نیست؟ آیا عملکرد نماینده دیگر رشت نیز که خوشبختانه در مسیر ایجاد تنش حرکت نمیکند، اما حتی یک کار ماندگار از او در خاطر گیلانیان و مردم رشت نیست، سبب استقبال از چهرههای جدید در بازار شایعات انتخابات نیست؟ واقعاً چرا از هر شایعه جدیدی درباره ورود چهرههای جدید استقبال میشود؟ قضاوت با شما..."