كدخبر: ۳۴۷۱
تاريخ انتشار: ۲۸ دي ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۱
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
فرماندار لاهيجان:
منطقه‌ويژه‌اقتصادی موجب توسعه پايدار در لاهيجان می‌شود
احمد آقايي گفت: يكي ديگر از اقدامات ما، اتمام سريع‌تر پروژه‌هاي بزرگ نيمه‌كاره شهرستان مي‌باشد كه اين مشكل نيز به ياري خدا در سفر سوم رياست جمهوري و با عنايت ويژه ايشان رفع خواهد شد.
فرماندار لاهيجان با اشاره به انتخاب اين شهرستان به عنوان منطقه ويژه اقتصادي گفت: اين مسأله در آينده فرصت افزايش اشتغال و سرمايه‌گذاري را بيش از پيش فراهم كرده و موجب توسعه پايدار در اين منطقه خواهد شد.
احمد آقايي در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا و فارس افزود: در سال جاري نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با ايجاد 14 منطقه ويژه اقتصادي جديد در كشور، از جمله "لاهيجان" و "آستارا" از استان گيلان موافقت كردند.
وي با اشاره به اين‌كه مطالعه ايجاد منطقه ويژه اقتصادي لاهيجان در سفر دوم رياست جمهوري آغاز و نتيجه آن براي تصويب به هيأت دولت ارائه شد، ادامه داد: اين مناطق بر اساس قانون تشكيل و اداره مناطق ويژه اقتصادي جمهوري اسلامي ايران مصوب 1384 اداره خواهند شد.
منطقه ويژه اقتصادي لاهيجان به وسعت 119 هكتار كه از طرف شمال با حفظ حريم 60 متر به درياي خزر، از جنوب به جاده مواصلاتي خط كناره (گيلان و مازندران) و تالاب اميركلايه، از شرق به روستاي چاف (از توابع لنگرود)، از غرب هم به روستاي سحرخيز محله شهرستان لاهيجان، محدود است.
به گفته فرماندار لاهيجان، ايجاد و توسعه صنايع تبديلي و خدمات مربوط به بخش كشاورزي، پردازش كالا، افزايش ظرفيت‌هاي صادرات محصولات كشاورزي، ايجاد تغيير در فنآوري واحدهاي سنتي به فنآوري‌هاي پيشرفته، ايجاد عرضه فعاليت‌هاي تجاري منطقه‌اي با توجه به بازارهاي آسياي ميانه، قفقاز و ارتباط با كشورهاي آسيايي و اروپايي، حضور فعال ايران و استان در آبراه خزر براي بهره‌گيري مناسب از كريدورهاي بين‌المللي شمال ـ جنوب، غرب ـ شرق و كمك به توسعه صادرات غيرنفتي از طريق شاهراه خزر از مهم‌ترين دلايل براي تبديل شدن لاهيجان به منطقه ويژه اقتصادي است.
آقايي با اشاره به سفر رئيس جمهور و هيأت دولت به استان گيلان در آينده نزديك يادآور شد: در زمان حاضر اقدامات لازم درخصوص تعرفه و خريداري زمين براي احداث شهرك صنعتي دوم شهرستان با توجه به مصوبه سفر رئيس جمهور درحال پيگيري مي‌باشد كه اين مسأله نيز نقش قابل توجهي در توسعه اين شهرستان خواهد داشت.
فرماندار لاهيجان اظهار داشت: يكي ديگر از اقدامات ما، اتمام سريع‌تر پروژه‌هاي بزرگ نيمه‌كاره شهرستان مي‌باشد كه اين مشكل نيز به ياري خدا در سفر سوم رياست جمهوري و با عنايت ويژه ايشان رفع خواهد شد.
وی لاهيجان را نگين گردشگري گيلان خواند و خاطرنشان كرد: جاذبه‌هاي گردشگري شيطان‌ كوه، بام‌ سبز، تالاب اميركلايه، شيخ زاهد، ساحل دريا و بقعه چهارپادشاهان هر سال پذيراي مسافران، به‌ويژه در ايام تعطيل در اين شهرستان است.
آقايي همچنين با اشاره به اين‌كه شهرستان لاهيجان به عنوان شهر نمونه گردشگري جهان اسلام انتخاب شده، خاطرنشان كرد: در اين راستا تلاش اصلي مسئولين ذيربط، توسعه در بعد گردشگري مي‌باشد و در همين چارچوب نگاه ويژه‌اي براي پيشرفت در تمام زمينه‌ها داريم؛ چرا كه شهر نمونه گردشگري بايد در همه زمينه‌ها سرآمد باشد.
وي افزود: هم‌اكنون طرح‌هايي از جمله احداث هتل در شيخ زاهد، هتل 5 ستاره نامدار، توسعه مهمانسراي جهانگردي، ساماندهي و توسعه تله‌كابين لاهيجان و پروژه بام سبز به دريا در دست اجراست كه با تمهيدات درنظر گرفته شده ظرفيت‌ها در اين زمينه افزايش خواهد يافت.
فرماندار لاهيجان طرح آمايش سرزمين را از اقدام‌هاي بزرگ دولت اعلام كرد و افزود: گيلان و مازندران در اين طرح به عنوان استان‌هاي گردشگري تعريف شده‌اند.
فرماندار لاهيجان تصريح كرد: پروژه‌هاي گردشگري در طرح آمايش سرزمين با دقت بيشتري اجرا مي‌شود و بايد در ساخت و سازها نظارت كافي صورت گيرد.
وي ادامه داد: پروژه بام سبز به دريا 25/5 كيلومتر طول دارد و نيازمند 17 ميليارد تومان اعتبار است.
آقايي با اشاره به اين‌كه بخش خصوصي و سرمايه‌گذاران با اجراي طرح‌هاي گردشگري نقش بسيار مؤثري در توسعه و رونق لاهيجان دارند، خاطرنشان كرد: تمام سرمايه‌گذاران براي اجراي طرح‌هاي مختلف تفريحي و توريستي حمايت مي‌شوند.
فرماندار لاهيجان اضافه كرد: در سفر آتي رئيس جمهور به گيلان، درخواست تخصيص اعتبار براي اتمام پروژه‌هاي نيمه تمام فرهنگي و ورزشي، ترميم فرسودگي شبكه برق، بازسازي مزار شهدا، توسعه فضاي سبز شهري، ساماندهي فاضلاب شهري و احداث مركز فوريت‌هاي پزشكي و چند طرح فرهنگي ورزشي در اين شهرستان ارائه شده است.
وی با اشاره به این‌که سالن ورزشي 4 هزار نفري لاهيجان از پيشرفت فيزيكي 85 درصدي برخوردار است اظهار داشت: این پروژه از محل اعتبارات ملي در حال اجراست و تاكنون براي آن حدود يك ميليارد تومان هزينه شده و در حال حاضر با مشكل تخصيص اعتبار مواجه است.
آقايي افزود: در حال حاضر پروژه سالن تختي لاهيجان نیز 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد و نيازمند تخصيص اعتبار است.
وی تصريح كرد: اجراي فاز نخست اين پروژه به 920 ميليون تومان اعتبار نياز دارد و در مجموع پروژه سالن تختي با 2 ميليارد و 300 ميليون تومان به اتمام مي‌رسد.
وي تكميل پروژه‌هاي ورزشي لاهيجان را از نيازهاي ورزشي مردم اين شهرستان عنوان كرد و گفت: فضاي مناسبي با بهره‌برداري از اين پروژه‌ها در اختيار ورزشكاران لاهيجان قرار مي‌گيرد.
فرماندار لاهيجان چاي و برنج را از مهم‌ترين محصولات اين شهرستان معرفي كرد و گفت: لاهيجان نخستين توليدكننده چاي در كشور بوده و چاي خشك توليدي در اين شهرستان از كيفيت بسيار خوبي برخوردار است.
وي لاهيجان را به دليل قرار گرفتن در كوهپايه‌هاي زيباي البرز، پايتخت گردشگري جهان اسلام توصيف كرد و بيان داشت: نزديكي اين شهر به مركز استان و وجود قابليت‌هاي گردشگري سبب گسترش سرمايه‌گذاري در لاهيجان شده است.
آقايي خاطرنشان كرد: لاهيجان با داشتن 3 هتل، يك مهمانسراي جهانگردي، 6 مهمانپذير و دو زائرسرا آمادگي اسكان و پذيرايي از مسافران و گردشگران را دارد.
وی همچنين در مورد اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها و اجرايي شدن آن بيان داشت: اجراي اين قانون به نفع كشور و مردم است و ضروري بود كه اجرا شود.
وي صرفه‌جويي و اصلاح قيمت حامل‌هاي انرژي، كمك به رقابت‌پذيري در بخش اقتصادي، كاهش قاچاق كالا، كاهش هزينه‌هاي دولت، افزايش قدرت بخش خصوصي و افزايش كيفيت كالاهاي خارج شده از سبد حمايتي را بخش‌هايي از مزاياي اجراي اين قانون دانست.
فرماندار لاهيجان در ادامه با اشاره به دستگيري عوامل به شهادت رساندن دانشمند هسته‌اي ايران گفت: شناسايي و دستگيري عوامل ترور دكتر عليمحمدي لرزه بر اندام دشمنان نظام انداخت كه نشان‌دهنده قدرت دستگاه اطلاعاتي ـ امنيتي كشور است و سبب خوشحالي مردم ايران شد.
آقايي با قدرداني از عوامل امنيتي كشور اظهار داشت: خوشبختانه سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات همچون گذشته موفق عمل كردند و با اثبات دخالت مستقيم رژیم‍ صهيونيستي و عوامل جاسوسي موساد در اين ترورها يك بار ديگر چهره واقعي اين رژيم تروريستي را براي دنيا آشكار ساختند.
شهرستان لاهيجان در شرق گيلان داراي دو بخش رودبنه و مركزي و 7 دهستان به نام‌هاي رودبنه، شيرجوپشت، آهندان، بازكياگوراب، لفمجان، ليالستان و ليل است. اين شهرستان بر پايه آخرين سرشماري در سال 1385، داراي جمعيتي بيش از 898162 نفر بوده ‌است.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"