ائتلاف فراگیر اصولگرایان (مثلث محسن رضایی، علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف)، جمعيّت آبادگران جوان شاخه گيلان و حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، از جمله حامیان قاسمی در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بودند.
یوسف قاسمی، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منطقه سیاهکل، منتخب دوره هشتم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه لاهیجان و سیاهکل شد.
به گزارش لاهیگ؛ یوسف قاسمی، با کسب 21 هزار و 552 رأی از مجموع 82469 رأی مأخوذه، نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی شد.
ائتلاف فراگیر اصولگرایان (مثلث محسن رضایی، علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف)، جمعيّت آبادگران جوان شاخه گيلان و حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، از جمله حامیان قاسمی در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی بودند.
پیش از این، دبیر اجرایی ائتلاف فراگیر اصولگرایان، کانديداهاي مورد حمايت اين ائتلاف در دیگر حوزههای انتخابیه استان گیلان را به این شرح اعلام کرده بود:
- آستارا: شاپور مرحبا
- آستانه اشرفيه: کامل خيرخواه
- بندر انزلی: حسن خستهبند
- رشت: سيدعلي آقازاده و جبار کوچکينژاد
- رودبار: صمد مرعشي
- رودسر و املش: علي اکبري
- صومعهسرا: کاظم دلخوش
- طالش و رضوانشهر: اسماعيل حسنزاده
- فومن و شفت: ناصر عاشوري
- لنگرود: مهرداد لاهوتي
دبیر اجرایی ائتلاف فراگیر اصولگرایان در نشست خبری، تأکید کرده بود که این ائتلاف، جمعي از احزاب و گروههايي است كه حق مسلمشان ارائه فهرست بوده است و هيچ دليلي ندارد كه به نامي غير از اصولگرايي فهرستشان ارائه شود. فهرست ما، فهرست فراگير و جامعي است كه فكر ميكنيم نواقص فهرستهاي ديگر را ندارد و اميدواريم به خاطر ستادهاي قوياي كه داريم، فهرستمان به عنوان فهرست اول اصولگرايان در جريان انتخابات مورد توجه قرار بگيرد.
علی دورانی در ادامه، اظهار كرد: اگرچه اولويت و ايدهآل ما اين بوده است كه نفرات مشترك بيشتري را با فهرستهاي ديگر، همچون فهرست جبهه متحد اصولگرايان داشته باشيم. ما اين درخواست را از جبهه متحد داشتيم كه تا جايي كه ميتوانند فهرستشان را به ما نزديك و كاملتر كنند.
وی، افزود: به هرحال فهرست ما، فهرست نهايي است و جاي هيچ حذف و اضافهاي در آن وجود ندارد. با اين وجود اميدواريم جبهه متحد حذف و اضافههايي داشته باشد و فهرست خود را نزديكتر كند تا انشاءا... يك فهرست كامل داشته باشيم.
دبير اجرايي ائتلاف فراگير اصولگرايان درباره تفاوت واقعي "ائتلاف فراگير اصولگرايان" و "جبهه متحد اصولگرايان" با بيان اينكه ما در بين خانواده انقلاب و گروههايي كه خود را ملزم به رعايت مباني انقلاب ميدانند، هرگز دنبال شكستن ساختارها نيستيم، خاطرنشان كرد: در اين راستا، بحث در مورد تنوع سليقهها و پيگيري امور است و تفاوت آشكار در مورد نفراتي است كه بر اساس تشخيص ما ميتوانند روشهاي ما را پيگيري كنند. از نظر ما، برخي افرادي كه در ليستهاي ديگر هستند، توان پيشبرد برنامهها را ندارند.
وي، اضافه کرد: طي تصميم اتخاذ شده، دبيرخانه ائتلاف فراگير بعد از انتخابات هم كار خود را ادامه ميدهد و در راستاي پيگيري مسائل بعد از انتخابات نيز فعال خواهد بود.
دوراني، افزود: تشكلهاي زيرمجموعه ما از آنجا كه ميخواستند ما ليست فراگير و جامعي داشته باشيم، حتي از كانديداهاي اختصاصي خود نيز صرفنظر كردهاند.
دبير اجرايي ائتلاف فراگير اصولگرايان، همچنين در پاسخ به پرسشی مبني بر اينكه مردم چگونه بايد از ميان اين دو ليست اصولگرا فرد مورد نظر خود را انتخاب كنند؟ گفت: فهم و بينش مردم ما در اين مدت كه از انقلاب اسلامي گذشته به اين نقطه رسيده كه بر اساس نوع رفتارها اشخاص را رصد و بهترين فرد را انتخاب كنند.
وی در ادامه با بيان اينكه، پافشاري جبهه متحد اصولگرايان بر اضلاع سهگانه خود، پيامدهاي بدي داشته است؟ ابراز عقيده كرد: آنها ميخواستند با اين كار سهميهبندي و يا گروكشي كنند و حتماً كساني كه در تعيين فهرست جبهه نقش داشتهاند، بايد در آينده به بدنه جريان اصولگرايي جوابگو باشند.
سعيد ابوطالب، نماينده كميته فرهنگي ائتلاف فراگير اصولگرايان هم در سخناني با تأكيد بر اينكه تفاوت دو ليست جبهه متحد اصولگرايان و ائتلاف فراگير اصولگرايان فقط در شكل ظاهري و انتخاب افراد نيست و تفاوت محتوايي نيز در اين دو ليست به چشم ميخورد، خاطرنشان كرد: اگرچه معتقديم اين تفاوت درونگفتماني و در چارچوب پاراديم اصولگرايي است، اما فكر ميكنيم افرادي كه در مجلس حضور پيدا ميكنند بايد پرتوان، باجسارت و باقدرت باشند و شجاعت ايستادگي در برابر كانونهاي ثروت و قدرت را داشته باشند.
وی همچنين ابراز عقيده كرد كه نمايندگاني كه از فهرست جبهه متحد بيرون ميآيند، به علت آنچه برخي حمايتها خواند نميتوانند نماينده حوزه نيروهاي اجتماعي باشند.
وي همچنين با اعتقاد به اينكه گروه شش نفره در جبهه متحد اصولگرايان، دايره تنگي را تشكيل دادهاند، گفت: اينطور نميشود كه تنها شش نفر براي جريان اصولگرايي تصميم بگيرند؛ چرا كه افراد اولي نيز وجود دارند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه منتقدان دولت در ليست ائتلاف فراگير اصولگرايان بيشتر حضور دارند، گفت: وظيفه اصلي مجلس، نقد مشفقانه دولت است.
ابوطالب در ادامه با بيان اينكه ما در برنامههاي توسعه تاكنون مسألهاي به نام توسعه فرهنگي نداشتهايم، خاطرنشان كرد: فرهنگ از جنس ايمان و اخلاق است و توسعه فرهنگي به معناي تعميق ايمان و اخلاق؛ اما آنچه به عنوان رفتار فرهنگي نشان داده ميشود، ذاتاً نسبتي با توسعه فرهنگي ندارد.
نماينده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنين ابراز عقيده كرد كه دولت نهم، فاقد برنامه فرهنگي است.
وي همچنين از آنچه آن را مورد توجه قرار نگرفتن مؤلفههاي اصلي فرهنگ، مثل آزادي بيان، انديشه و فكر خواند، انتقاد کرد و افزود: شرط اوليه عدالت اقتصادي، آزادي است.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شورای اسلامی همچنين ابراز عقيده كرد كه دولت اساساً ساختار سياسي دارد و به زعم وي، عملاً در عرصه اقتصاد برنامهاي ندارد.